Ga naar hoofdinhoud

Hembrug snijdt schroefdraad in 62 HRc

Hembrug sneed tijdens de AMB 2012 in Stuttgart een conische draad in een gereedschapstaal met een hardheid van 60 HRc tot 62 HRc. Een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van harddraaien. De draad op een kegel met een hoek van 7,1 graad werd gesneden met een spoedafwijking van maar 2 micrometer (over een omwenteling van de draad).

Over de totale schroefdraadlengte bedraagt de spoedafwijking maar 5 micrometer. Hembrug snijdt deze draad met CNB-gereedschap op een Mikroturn 100 Special. Dit is een schuinbeddraaibank met een frame uit natuurgraniet een een hydrostatische geleiding voor de X- en Z-slede.

 

Harddraaien Hembrug AMB

De X- en Z-slede hebben een hydrostatische geleiding, worden aangedreven met lineaire motoren en hebben een herhaalnauwkeurigheid van plus of min 0,1 micrometer. De hydrostatische hoofdspil heeft een rondloopnauwkeurigheid van 0,1 micrometer (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Hembrug harddraaien schroefdraad AMB

De Mikroturn 100 Special harddraaimachine heeft een Z-as van 350 mm en een X-as van 240 mm. De machine is uitgerust met een direct meetsysteem

 

Hembrug harddraaien schroefdraad AMB

Tekening van de schroefdraad die Hembrug sneed tijdens de AMB 2012 in Stuttgart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven