Hembrug overgenomen door Danobat • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hembrug overgenomen door Danobat

Het Nederlandse Hembrug Machine Tools is overgenomen door Danobat. Beide machinefabrikanten kondigden de overname aan op de EMO. Met de overname zet de Danobat-groep een stap voorwaarts in de strategie rond diversificatie en internationalisatie. Door het combineren van expertise op het gebied van harddraaien (Hembrug) en slijpen (Danobat) ontstaat er een nieuw, geavanceerd aanbod voor bewerkingsmachines.

Met de overname krijgen klanten van Danobat dus een brede keuze tussen twee complementaire technologieën: slijpen en harddraaien. De klanten van Hembrug gaan profiteren van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat. Zo is bijvoorbeeld al een servicemonteur opgeleid in de VS.

De slijpexpertise van Danobat komt van pas in Hembrug’s nieuwe hybride hard draai-/slijpmachines. Bovendien zal Hembrug gebruikmaken van Danobat’s automatiseringsoplossingen en het Industrie 4.0-aanbod.

Stap vooruit

Om de nieuwe alliantie te tonen, stelt Danobat op de eigen stand tijdens de EMO de Mikroturn 100LS, een representatieve machine van Hembrug, tentoon. “Dit is een voorbeeld van de state-of-the-art technologie die het Nederlandse bedrijf biedt op het gebied van ultraprecisie harddraaien”, stelt het bedrijf. De machine wordt samen met de nieuwste machines van Danobat gepresenteerd.

Xabier Alzaga, CEO van Danobat, benadrukt de relevantie van “de integratie van het prestigieuze merk Hembrug”. De catalogus van Danobat wordt uitgebreid met oplossingen voor het harddraaien.  

Robert Nefkens blijft de CEO van Hembrug. Hij benadrukt dat “toegang tot Danobat’s wereldwijde platform” en het concurrentievoordeel van “het combineren van de twee complementaire technologieën, slijpen en hoogprecisie harddraaien, een grote stap voorwaarts is”. “Dit is zeer gunstig voor de klanten van beide firma’s”, zegt hij.

De overname werd op de EMOonthuld door de CEO’s van beide bedrijven.

Danobat

Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines. Het gaat hierbij vooral om maatoplossingen.

Met een jaaromzet van 130 miljoen euro, is het bedrijf sterk geïnternationaliseerd. Het beschikt over productievestigingen in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en centra van excellentie in deze landen, evenals in Italië, de VS en China.

Het bedrijf is onderdeel van de Danobat-groep, een industriële groep met 1.300 medewerkers, en maakt deel uit van de Mondragon Corporation.

Hembrug Machine Tools

Hembrug Machine Tools ontwerpt, bouwt en verkoopt ultra precisie harddraaimachines en hybride machines met een harddraai- en fijnslijpmogelijkheden.

Met het hoofdkantoor in Haarlem (Nederland) produceert het bedrijf sinds 1969 ultra precisie draaimachines met in huis ontwikkelde hydrostatische lagertechnologie.

Het gezonde, winstgevende bedrijf haalde in 2018 een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Hembrug heeft meer dan 60 mensen in dienst en is aanwezig in de lagerindustrie, matrijzenbouw, maar ook in de fijnmechanische industrie.

Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Europa en heeft in het afgelopen decennium zijn netwerk in Noord-Amerika en diverse Aziatische landen uitgebreid.

Danobat werd geadviseerd door Norgestion (financieel) en DeBreij (juridisch). Deloitte heeft het Due Diligence proces uitgevoerd. Hembrug is geadviseerd door Rembrandt (financieel) en Baker & McKenzie (juridisch).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven