Hembrug harddraaimachine met grotere draailengte op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hembrug harddraaimachine met grotere draailengte op AMB

De Mikroturn 100 XLS die Hembrug op AMB in Stuttgart presenteert heeft een draailengte van 1.000 mm (foto: Hembrug)

Hembrug Machine Tools uit Haarlem introduceert tijdens de AMB 2016 in Stuttgart de Mikroturn 100 XLS. De Mikroturn 100 XLS is de grote broer van de bestaande Mikroturn 100, specifiek ingericht voor het draaien van assen tot 1.000 mm lengte. Daarvoor is de basis van de machine vergroot, de machine voorzien van zwaardere kogelomloopspindels en uitgerust met een linker en rechter bril ter ondersteuning van de assen.

De Mikroturn 100 XLS is geschikt voor precisiebewerkingen van werkstukken met een diameter tot 350 mm (optioneel tot een diameter van 420 mm). Hembrug bouwt haar machines op een basis van natuurgraniet met slijtagevrije, hydrostatisch gelagerde spillen en geleidingen. De Mikroturn 100 XLS biedt daarmee hoge bewerkingsnauwkeurigheden. Vormnauwkeurigheden van 0,1 tot 2 micrometer, oppervlakteruwheden van 0,1 tot 0,4 micrometer en maatnauwkeurigheden tot 2 micrometer in gehard staal (tot 68 Hrc) zijn maatgevend voor de bewerkingsresultaten van de Hembrug harddraaimachines. Door toepassing van de hydrostatische lagering blijft de nauwkeurigheid volgens Hembrug jarenlang behouden.

Alternatief voor slijpen

De zwaardere kogelomloopspillen maken hogere acceleratie en deceleratie mogelijk, hetgeen kan zorgen voor een verdere reductie van de cyclustijden. Met de Mikroturn 100 XLS biedt Hembrug een flexibel en economisch harddraai alternatief voor de cilindrische slijpbewerking van assen uit geharde staalsoorten tot 68 Hrc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven