Ga naar hoofdinhoud

Hembrug demonstreert precisieverspanen

Tijdens de Techni-Show 2014 zal Hembrug Machine Tools tonen welke mogelijkheden de Mikroturn machines bieden op het gebied van preciesieverspanen van nonferro materialen.

De hydrostatisch gelagerde machines van Hembrug worden ingezet voor ultraprecisiebewerkingen van gehard staal. Hembrug ziet veel mogelijkheden voor de Nederlandse maakindustrie om materialen als aluminium, koper en materialen voor optische componenten ultraprecies te draaien. Diamantdraaien wordt gebruikt in de laatste fase van het productieproces om werkstukken te maken met vormnauwkeurigheden beter dan 0,25 µm en oppervlaktenauwkeurigheid (Ra) beter dan 0,01 µm.

 

 

 visual width =Koperen segmenten worden met een nauwkeurigheid van 1 µm op een Hembrug Mikroturn 100 nagedraaid. (foto: Hembrug)

 

Koperen segmenten

Hembrug heeft eerder Mikroturn draaimachines geleverd aan het Zwitserse onderzoeksinstituut PSI en Oerlikon Mechatronics voor het precisiedraaien van koperen segmenten tot op 1 µm nauwkeurig. Voor deze toepassing is een Mikroturn 100 draaimachine uitgevoerd met extra voorzieningen voor trillingsdemping en een hydrostatische torque-motorspil met verbeterde rondloopnauwkeurigheid. Bekijk hieronder een presentatie van Hembrug:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven