Ga naar hoofdinhoud

Heller draait op vijfassig centrum

Horizontaal, verticaal of schuin draaien met een A- en B-as mag men van een draaimachine wel verwachten, maar niet zonder meer van een vijfassig bewerkingscentrum. Met de introductie van de C-serie tijdens de afgelopen EMO in Hannover liet Heller zien dat dit in de toekomst echter probleemloos mogelijk is.

Met een hoge productiviteit, die o.a. wordt bereikt met hoge snijsnelheden, kunnen de machines van de C-serie van Heller bij een omwentelingssnelheid van het werkstuk tot 1000 toeren/min zowel met een groot verspaningsvolume ruw voorbewerken als met grote precisie afwerken. De Duitse fabrikant komt met de C-serie tegemoet aan de vraag vanuit branches als de energiesector, de aandrijf- en tandwieltechniek om grote volumes per tijdseenheid te kunnen verspanen bij de bewerking van rotatiesymmetrische werkstukken. Dat blijkt wel uit de uitrusting met HSK 63 gereedschapopnamen met vermogens tot 48 kW, spiltoerentallen tot 24.000 toeren/min en een rondtafel met een maximaal toerental van 1000 toeren/min.

 

 width =

Het bewerkingscentrum kan geïntegreerd worden met een hydraulische palletwisselaar (foto’s: Oude Reimer)

 

Palletwisselaar

Dat aan de draaimogelijkheden bij dit machineconcept bijzondere aandacht is gegeven, blijkt uit het feit dat zowel voor de vijfassige bewerking als voor het draaien de vijfde as aan het gereedschap is toegekend. Zo kunnen horizontaal en verticaal met de C-, de optionele A- en de B-as probleemloos buiten en binnendraaicontouren worden geproduceerd. Heller biedt de C-serie in twee grootten aan: de C 2000 en de C 4000. Bovendien kan de klant kiezen uit handmatige belading direct op de tafel van de machine (CT) of integratie met een hydraulisch bediende palletwisselaar (PT).

 

Lees hier artikel van Metaal Magazine over bezoek aan de machinefabriek van Heller

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven