Heidenhain Instructieboek CNC-frezen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Heidenhain Instructieboek CNC-frezen

In het kader van de Boekenweek, werd in het programma van de voorjaarsbijeenkomst van het Verspanersforum op 16 maart in Ede, de presentatie van een nieuw vakboek ingepast. Dit boek, met als titel ‘Heidenhain instructieboek CNC-frezen’ werd aan Jaap Bazuin, directeur van Heidenhain Nederland, uitgereikt.

Op 16 maart was het Verspanersforum te gast bij Heidenhain, samen met ongeveer 50 bezoekers. Heidenhain is tevens een van de bedrijven die deze week deel uit maakte van de Demoweek. Het Verspanersforum bracht s ‘middags het gezelschap bij elkaar uit vakonderwijs en industrie, onder voorzitterschap van Gerrit van der Linde, voor de meeting van het verspanersforum.nl. Voorafgaande aan de themadiscussie werd het nieuwe boek gepresenteerd.

  

Heidenhain Instructieboek frezen

Op basis van de ervaring met eerder gepubliceerde instructieboeken, voorziet het in de behoefte van CNC Frezers, die op CNC freesmachines zullen werken met o.a. een Heidenhain CNC besturing en hiervoor praktische instructies willen raadplegen (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Het Heidenhain Instructieboek CNC-frezen is op onafhankelijke wijze en in het kader van de non-profit doelstellingen van het verspanersforum, tot stand gekomen. Daarin past het aanbieden van CNC instructieboeken en low-cost software. De heer Jaap Bazuin, directeur van Heidenhain Nederland, was uitgenodigd om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. In zijn reactie prees hij het initiatief en beoordeelde het als aanvullend materiaal op de eigen gebruikersdocumentatie van Heidenhain.

 

Beierse sfeer

Heidenhain is tevens sponsor van www.verspanersforum.nl en staat ook achter de doelstelling om zoveel mogelijk te werken aan het behouden van kennis in het vakgebied van de metaalbewerking. De bijeenkomst werd later afgesloten in een informele ‘Bayerische sfeer’. De deelnemers vertrokken na de spits en met een goed gevoel een interessante bijeenkomst, met nuttige ontmoetingen, te hebben bezocht.

Meer informatie over het verspanersforum en inzage in het instructieboek op www.verspanersforum.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven