Nieuws

Heidenhain – Connected Machining

Op het gebied van CNC besturingen toont Heidenhain tijdens de Demoweek twee vernieuwde producten: de TNC 640 en de TNC 620. (foto: Heidenhain)

Als het aan Heidenhain ligt gaan verspanende bedrijven in de toekomst nog sneller, flexibeler en accurater produceren. Het bedrijf ontwikkelde hiervoor Connected Machining; een functiepakket dat de besturing van de CNC machine rechtstreeks integreert in het netwerk van alle productie-ondersteunende afdelingen. 

Op het gebied van CNC besturingen toont Heidenhain tijdens de Demoweek twee vernieuwde producten: de TNC 640 en de TNC 620. De geavanceerde TNC 640 is geheel voorbereid voor complexe bewerkingen aan frees- en frees-draaimachines met veel assen. De compactere TNC 620 is geoptimaliseerd voor 3-assige tot 5-assige bewerkingen. De precieze motion control van deze besturingen verkort productietijden en helpt de machinebediener de gewenste oppervlaktenauwkeurigheid en maatvastheid te realiseren.

Maximale output
De software van de TNC 640 en TNC 620 kan worden uitgebreid met een tweetal functies om de maximale output in de kortst mogelijke tijd te behalen: Dynamic Precision en Dynamic Efficiency.  Dynamic Precision reduceert de dynamische afwijking van het gereedschap aan de hand van huidige positie, de massatraagheid en snelheid, zonder de machine-instellingen aan te passen. De Dynamic Efficiency functionaliteit is erop gericht de maximale voedingssnelheid te behalen door rechtstreeks de machine en bewerkingen te beïnvloeden.
Tenslotte presenteert Heidenhain tijdens de Demoweek ook de 3D-tastsystemen die tijdens de Demoweek gratis worden voorzien van een botsbeveiligingssyteem.

Geïnteresseerd? Kom dan tijdens de Demoweek (van 28 tot 31 maart) langs aan de Copernicuslaan 34 in Ede. Aanmelden kan eenvoudig via www.demoweek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven