HEGO voorziet klant van plaat op maat • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HEGO voorziet klant van plaat op maat

Met de decoilinstallatie kan HEGO plaat op maat maken (foto: HEGO)

De toenemende vraag naar maatwerk heeft HEGO Stainless Steel & Aluminium vorig jaar doen besluiten een eigen decoilinstallatie te installeren om klanten nog meer in hun wensen tegemoet te kunnen komen. De decoiler is nu precies één jaar operationeel en heeft al veel klanten voorzien van plaat op maat.

In het service center van HEGO zijn al sinds 1995 diverse bewerkingen onder één dak te vinden. Naast het slijpen, ponsen en knippen is de nieuwste toevoeging aan het machinepark de decoilinstallatie. Decoilen is het proces waarbij coils afgerold en gewalst worden. Vervolgens worden de platen dan op de gewenste afmetingen geknipt en worden daarna verpakt op pallets. “De behoefte van klanten gaat verder dan de standaard formaten rvs-platen” licht Commercieel Directeur André van der Veen toe. Door coils zelf te decoilen kan HEGO grote hoeveelheden rvs-platen op maat leveren. “Wij hebben het afgelopen jaar veel decoil opdrachten mogen ontvangen. We kunnen dus met recht spreken over een succesvol eerste decoil jaar.”

Knipbank

Naast het decoilen van RVS coils, kunnen klanten bij HEGO ook terecht voor het op maat knippen van hun eigen materiaal. “Coils vanaf ca. 1000 kg kunnen bij ons al in loonwerk worden gebracht. Na het decoilen kunnen wij desgewenst de rvs-platen met onze knipbank nog verder op maat knippen, die platen kunnen wij vervolgens ook nog slijpen, borstelen of foliën. Mogelijkheden genoeg dus.” Over een lange levertijd hoeft de klant zich bij HEGO geen zorgen te maken. “Door onze flexibiliteit kunnen wij snel schakelen en is het vaak nog mogelijk om het materiaal een dag na aanlevering weer op te halen of te laten verzenden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven