Ga naar hoofdinhoud

Hedelius presenteert zwenkkopmachine T7

Vorige week heeft Hedelius tijdens het Open Huis 2013 in Meppen (D) het nieuwe bewerkingscentrum ‘Tiltenta 7’ voorgesteld. Het is een compacte, verticale vijfasser met een in het vaste bed geïntegreerde CNC-bestuurde rondtafel.

De T7 van Hedelius heeft aan de achterzijde een kruisslede die over de X-as beweegt. Op deze kruisslede beweegt de gehele kolom naar voren en naar achteren. Voor op de kolom vinden we de Z-as met de zwenkkop. Als gevolg van deze bouwwijze heeft de T7 een vaste uitlading. Hedelius had al zwenkkopmachine in het programma: een aantal jaren geleden de T6 en de T7 is nu een opvolger van de T8.

 

Hedelius Meppen demonstratie van de T7De T7 heeft een bereik van 2600 mm x 750 mm x 800 mm (X x Y x Z). Hedelius levert de machine in standaard-uitvoering met een in het machinebed geïntegreerde rondtafel met een diameter van 750 mm (foto’s: Reinold Tomberg,  voor meer foto’s van ons bezoek aan Meppen zie ons fotoalbum)

 

Scherpe prijs

Richard Hermans, van Promas uit Maasbree, die Hedelius op de Nederlandse markt brengt, vertelt bij de kennismaking met de machine in Meppen dat Hedelius bij de ontwikkeling van de T7 gelet heeft op een compacte bouwwijze en een scherpe prijskwaliteitverhouding. Als indicatieprijs noemt Hermans het bedrag vanaf circa 295.000,- euro, uiteraard afhankelijk van een aantal opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven