Nieuws

Harm Kort geridderd

Harm Kort, voorzitter stichting Verspanersforum, is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Kort (73) kreeg de onderscheiding omdat hij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in de verspanende sector.

Na zijn pensionering heeft Kort zich in 2012 aangesloten bij het Verspanersforum, en ontwikkelt hij lesmateriaal en trainingen. Dat doet hij zowel voor het Verspanersforum als voor Verder in Techniek, waar hij cursusleider is.

Ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds gedreven en vol passie over de verspaningstechniek.

Kort begon na zijn afstuderen in de werktuigbouw als programmeur bij Thomassen Machinefabriek. Later ging hij naar Sandvik Coromant, waar hij uiteindelijk verkoopleider Nederland werd.

Russische markt

Nadat het hoofdkantoor in Zweden Sandvik Nederland, België en Luxemburg samenvoegde, heeft Kort in 6 jaar tijd de verkooporganisatie van Sandvik Coromant in Rusland op poten gezet.

Nadat hij met pensioen ging, bleef hij zich inzetten voor de sector. Hij wilde namelijk niet dat de Nederlandse maakindustrie schade zou oplopen door het verdwijnen van kennis op de werkvloer.

Als ambassadeur van de Nederlandse maakindustrie en als voorzitter van Stichting Verspanersforum zet Kort zich nog steeds enthousiast in voor de sector.

Hij kreeg de onderscheiding (vertraagd door het coronavirus) uitgereikt in de gemeente Duiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven