Hardmetalen procesketen bij Ter Hoek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hardmetalen procesketen bij Ter Hoek

Begin oktober was Metaal Magazine aanwezig bij een seminar georganiseerd door Ter Hoek Vonkerosie uit Rijssen. Het doel van het seminar was om de relatie tussen materiaal, het bewerkingsproces en de procesketen beter te leren begrijpen.

Tijdens het seminar werd aan de hand van een product en diverse gastsprekers van KU Leuven, IMS, Ceratizit, GF AgieCharmilles, Mitutoyo en Ter Hoek zelf, de theoretische diepgang over de juiste materiaalstructuur, het EDM-bewerken van hardmetaal en het meetproces uitgelicht. Interessant waren de lezingen over de verschillende hardmetaal structuren, een diepgaande kijk in het vonkproces en de rondleiding door de fabriek van Ter Hoek.

DSC01056.JPG

Tijdens de rondleiding door de fabriek van Ter Hoek werd uitgelegd dat de functie van het werkstuk, de toleranties, ruwheden in verband met standtijd en nauwkeurigheid en de juiste werkvolgorde belangrijke punten zijn om vooraf in overleg met de klant vast te stellen (foto’s: Tim Wentink)

 

Binnenkort verschijnt een compleet verslag van het seminar in Metaal Magazine. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven