Ga naar hoofdinhoud

Harddraaien en finishen in één machine tijdens EMO

Hembrug MicroTurnGrind harddraaislijpmachine MTG-100.

Harddraaien en finish-technieken geïntegreerd in één machine. Dat toont Hembrug, de Nederlandse fabrikant van hardraaimachines, tijdens de EMO met de presentatie van de MikroTurnGrind 100. Door finish-technieken te combineren in de MikroTurnGrind 100, worden volgens Hembrug, “de grenzen van haalbare precisie in geharde werkstukken verlegd”. Behalve de de MikroTurnGrind 100 wordt ook de derde generatie van de Mikroturn 100 harddraaimachine getoond.

De harddraaimachines van Hembrug bieden de voordelen van ultra-precisie en flexibiliteit. “Maar bij sommige werkstukken is een oppervlaktestructuur en/of nauwkeurigheid vereist die alleen met harddraaien niet wordt bereikt”, stelt Hembrug, dat onderdeel is van Danobat, de Spaanse fabrikant van slijpmachines.

Om toch van de voordelen van een finish-harddraaiproces te kunnen profiteren, heeft Hembrug verschillende finish-technologien geïntegreerd in haar harddraaimachine. “Met de naadloze integratie van een draai- en finishtechnologie in de MikroTurnGrind wordt efficiëntie geoptimaliseerd en stilstand verminderd.”

Geïntegreerde finish-technieken

Welke van de finish-technieken, rondslijpen of steenfinishen, het beste toegepast kan worden is onder meer afhankelijk van het type werkstuk, de nauwkeurigheidseisen of oppervlakte-eisen.

Bij type werkstuk gaat het er bijvoorbeeld om of het werkstuk sterk onderbroken vlakken heeft. Bij nauwkeurigheidseisen  kan gedacht worden aan maat en vorm < 1 micron in grote series en bij oppervlakte-eisen bijvoorbeeld om < 0,1 micron en spiraalvrije oppervlaktes.

 De EMO biedt de bezoeker de unieke mogelijkheid om zich over te laten informeren en wat een geïntegreerde finish techniek in specifieke productie-gevallen aan voordelen oplevert. Mis de kans niet om de MikroTurnGrind in actie te zien en te ontdekken hoe deze uw productieprocessen naar nieuwe hoogten kan tillen.

Mikroturn 100 bij Sumitomo

Tegelijk zal de Mikroturn 100 van Hembrug Machine Tools (die volgens het bedrijf tot de nauwkeurigste draaimachines ter wereld behoort) te zien zijn op de stand van Simutomo, wereldwijd fabrikant van draaigereedschappen en snijmaterialen.

Het gaat hier om de derde generatie van de machine. Met behulp van Hembrug laat Sumitomo (in hal 5, stand A18) de mogelijkheden van haar gereedschappen in de Mikroturn zien aan te hand van 4 verschillende, dagelijkse demonstraties.

MikroTurnGrind 100 bij Danobat

Hembrug geeft aan dat MikroTurnGrind 100 tijdens de EMO 2023 in actie kan worden gezien om “de toekomst van precisiebewerking te ervaren” en  “te ontdekken hoe deze uw productieprocessen naar nieuwe hoogten kan tillen”.

Hembrug’s MikroTurnGrind 100 is te zien op de Danobat stand in hal 11, stand E38.

Bekijk ook:

Dossier EMO Hannover 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven