Hannover Messe presenteert industriële trends (met film) • Metaal Magazine
Nieuws

Van 24 t/m 28 april 2006 opent de Hannover Messe weer haar deuren voor gebruikers, ontwikkelaars en beslissers uit alle delen van de industrie. De Hannover Messe is het internationale branche-overkoepelende informatie- en presentatieplatform voor innovatieve technologie, industriële componenten en oplossingen. Het zwaartepunt van de beurs ligt op het gebied van industriële automatisering en energietechnologie.

Met ca. 30 procent buitenlandse bezoekers in 2005 onderstreept de Hannover Messe volgens eigen zeggen haar positie als belangrijke beurs voor industriële technologie. “De Hannover Messe speelt een belangrijke rol bij het ontstaan en de verdere ontwikkeling van zakelijke contacten op nationaal en internationaal niveau”, aldus Sepp D. Heckmann, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. “Voor de beurs van 2006 gaan wij uit van een verder stijgend percentage vakbezoekers uit het buitenland, met name uit economisch sterk groeiende gebieden zoals de landen van de voormalige Sovjet-Unie, Oost-Europa en Azië.”

Op de voorbije Hannover Messe 2005 exposeerden ondernemingen uit meer dan 60 landen. Het aandeel van de buitenlandse deelnemers onder de exposanten bedroeg 47 procent. “Een stijging tot 50 procent is voor de toekomst zeker realistisch”, aldus Heckmann.

Om de wereldwijde betekenis van het thema energie te onderstrepen, organiseert Deutsche Messe AG tijdens de komende Hannover Messe de eerste World Energy Dialogue. Op 25 en 26 april zullen experts in negen forums discussiëren over de trends op technologisch, economisch en milieugebied in het mondiale energiesysteem. “De energietop komt precies op het juiste tijdstip. De top verbindt de noodzaak om de handelen met de gegeven mogelijkheden. De World Energy Dialogue zal een van de hoogtepunten van de Hannover Messe 2006 worden”, verklaart Heckmann. “De discussie over de energiemix en over de stand van de techniek zal in 2006 in belangrijke mate in Hannover plaatsvinden.”

Ook het thema automatisering staat centraal op de Hannover Messe 2006. Diverse speciale events op verschillende vakgebieden tonen trends uit de industriële proces-, productie- en gebouw­automatisering. Hiertoe behoren onder andere het Interkama-Forum en het Forum Factory Automation. De nieuwe Robotics Academy informeert bezoekers over toepassingsmogelijkheden van robots in de praktijk in uiteenlopende industrietakken. De foto en de film, geschoten tijdens een vorige editie van de Hannover Messe, tonen de inzet van robots bij het verlijmen van autocomponenten. In het kader van Robotics Academy vinden op het beursterrein korte, informatieve seminars plaats, met praktische oefeningen aan werkende robots. De deelnemers krijgen zo een overzicht van de mogelijkheden, de kosten en het nut van de toepassing van robots.

De Hannover Messe 2006 omvat de volgende manifestaties:

  • Interkama,  beurs voor procesautomatisering,

  • Factory Automation, productieautomatisering,

  • Industrial Building Automation, vakbeurs voor netwerksystemen voor gebouw- en productieautomatisering

  • Energy. beurs voor de opwekking, levering, omzetting en distributie van vernieuwbare en conventionele energie,

  • Pipeline Technology,  vakbeurs voor de planning, bouw, toepassing en automatisering van pijpleidings- en kanalisatienetwerken,

  • Subcontracting, beurs voor toelevering en materialen voor de automobiel- en machine-industrie,

  • Digital Factory, beurs voor geïntegreerde processen en IT-oplossingen,

  • Industrial Facility Management & Services, beurs voor industriële dienstverlening, onderhoud en condition monitoring,

  • MicroTechnology, beurs voor toegepaste microsysteemtechniek en nanotechnologie

  • Research & Technology, innovatiemarkt voor onderzoek en ontwikkeling.

Nieuw in dit programma zijn de Pipeline Technology en de Industrial Facility Management & Services. Ook de Industrial Building Automation beleeft haar première, want deze vindt voor het eerst als aparte vakbeurs plaats.

India is een van de sterkst groeiende markten en stelt zich als partnerland van de komende Hannover Messe voor. In hal 6 zullen talrijke ondernemingen als exposanten uit het partnerland India op de belangrijkste beurs voor industriële technologie in Hannover aanwezig zijn. De accenten van de presentatie van India zullen naar verwachting liggen bij de thema’s energie, industriële toelevering en automotive. De Hannover Messe 2006 biedt daardoor voor bezoekers en exposanten de optimale omgeving voor een intensief contact met de Indiase economie. Bekende vertegenwoordigers van de Indiase politiek en economie worden in Hannover verwacht. Ter begeleiding van de presentatie van India op de Hannover Messe 2006 is een politiek en cultureel omlijstend programma gepland.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven