Hannover Messe 2016 verbindt industrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hannover Messe 2016 verbindt industrie

Met behulp van sensoren kunnen machines aangeven wanneer onderhoud nodig is en/of bewerkingprocessen bijsturen. Op de foto harddraaien van een werkstuk op een machine van Benzinger (foto: Reinold Tomberg)

Het tijdperk van ‘Integrated Industry’ breekt aan. De Hannover Messe 2016 zal deze ontwikkeling, samen met het partnerland Verenigde Staten, met een concrete toepassingen verduidelijken.

‘Integrated Industry – Discover Solutions’ luidt het centrale thema van de Hannover Messe: 25 t/m 29 april 2016. ‘’Door netwerken verbonden industrie is geen toekomstvisie meer. Deze is al realiteit. Industrie 4.0 wordt in steeds meer fabrieken toegepast, zegt dr. Jochen Köckler, lid van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. „Om te blijven concurreren, dienen ondernemingen zich bewust te worden van het potentieel van digitalisering en dit volledig te benutten. Hoe dat gaat, zal de Hannover Messe laten zien.’’

Predictive maintenance

Een voorbeeld: met behulp van predictive maintenance kan noodzakelijk onderhoud worden voorspeld. Daarvoor worden in machines sensoren ingebouwd die het noodzakelijke onderhoud automatisch melden. Aan de hand van deze gegevens kan de producent van de machine in een vroeg stadium onderhoud aanbieden en zo zijn inkomsten uit serviceactiviteiten verbeteren.

Meer dan 100 voorbeelden

Köckler: ‘’We verwachten meer dan 100 voorbeelden van concrete toepassingen op de beurs. Dat is uniek op de wereld. Ook het partnerland Verenigde Staten zal de nieuwste techniek van Industrie 4.0 tonen’’. In Hannover ervaren bezoekers volgens Köckler hoe ze hun productiefaciliteiten stap voor stap kunnen uitbouwen tot een fabriek volgens Industrie 4.0.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven