Nieuws

Handzame knabbelschaar en platenschaar

De accu-knabbelschaar is bijzonder geschikt voor het knippen van voorgevormd plaatmateriaal (foto: Metabo).

Metabo komt met een knabbelschaar en een platenschaar. Het gaat om 2 handzame accu-machines voor het knippen van plaat en voorgevormd plaatmateriaal. Ze hebben een traploos instelbare snelheid, trekken niet scheef en veroorzaken geen vonken tijdens het knippen bij een hoge capaciteit. Ze zijn geschikt voor iedere toepassing.

De nieuwe 18 Volt accu-platenschaar SCV 18 LTX BL 1.6 is wendbaar en licht voor professioneel gebruik. Deze knipt plat platmateriaal perfect op maat,

Ook voor voorgevormd plaatmateriaal heeft Metabo een nieuwe machine in het programma: de accu-knabbelschaar NIV 18 LTX BL 1.6.

De kniprichting van de knabbelschaar kan zonder gebruik van gereedschap in stappen van 45° tot in totaal 360° worden aangepast.

Het is een juiste keuze voor onder meer het bewerken van golf- en trapeziumplaten. Dit gebeurt zonder vonkvorming of inwerking van warmte. Het materiaal raakt niet vervormd. Ook raakt de lak of coating niet beschadigd.

Brushless-motoren

De beide machines zijn echte lichtgewichten maar hebben bijzonder veel kracht dankzij brushless-motoren. Ze liggen stevig in de hand, stelt Metabo.

In het Metabo 18 Volt-systeem zijn op dit moment meer dan 90 machines uitwisselbaar met elkaar door het gebruik van één accu.

Ze kunnen naar believen gecombineerd worden. En met het accu-systeem Cordless Alliance System (CAS) geldt dat zelfs fabrikant-overkoepelend voor meer dan 160 machines en apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven