Ga naar hoofdinhoud

Handtmann freest titanium TiAl6V4

Frezen van titanium vraagt nogal wat kracht van een bewerkingscentrum. Dit bleek ook tijdens de EMO Hannover 2013. Handtmann demonstreerde het frezen van een pocket in de legering TiAl6V4. Het klonk in de achtergrond als het mooie geluid van een langzame scheepsdiesel. Zie ook de video bij dit bericht.

Handtmann presenteerde op de EMO 2013 de hele HBZ Trunnion familie met de vijfassige HBZ TR 80, 120 en 160 voor de bewerking van aluminium, staal en titanium. Voor het frezen van titaniumlegeringen is een hoog koppel nodig. De HBZ Trunnion 120 die Handtmann in Hannover inzette heeft in S6-bedrijf (40%) een maximaal koppel beschikbaar van 430 Nm. De machine is voorzien van een HSK100A-hoofdspil. Optioneel is er een spindel met HSK 100 opname en een maximaal koppel van 1.010 Nm beschikbaar. In de tweede foto van dit bericht staan de verspaningsparameters waarmee tijdens de EMO gefreesd is.

 

Draaizwenktafel width=

Het werkstuk van de titaanlegering TiAl6V4 op de draaizwenktafel van de Handtmann HBZ Trunnion 120 tijdens de EMO Hannover 2013. In ons land brengt Dymato deze machines op de markt (foto’s: Reinold Tomberg)

 

verspaningsparameters width =

De verspaningsparameters van Handtmann in Hannover. Bekijk hieronder een korte video van het frezen van de titaanlegering (foto’s: Reinold Tomberg)

 

 
Handtmann width =
De machine op de beursvloer in Hannover 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven