Ga naar hoofdinhoud

Handling bij Hedelius vanaf zijkant

De basisgedachte achter de nieuwe bewerkingscentra Hedelius RS 505 en RS 605 is dat bij het automatiseren van metaalbewerkingsmachines de voorzijde van die machine toegankelijk moet blijven voor de operator. Hedelius presenteerde de nieuwe machines medio maart tijdens de Huisshow 2011 in Meppen (D).

Er komt binnenkort ook een grotere uitvoering van de RS 505 en RS 605: de RS 805. Bij de voorgangermodellen van de RS-machines was automatische belading alleen mogelijk vanaf de voorzijde van de machine. Of van boven via een kraan.  Om de machines vanaf de zijkant te kunnen beladen heeft Hedelius de hoogte van het het tegenlager van de draaizwenktafel drastisch verlaagd. Zodanig dat laden en lossen van de machine mogelijk is over de tegensteun heen. 

 

Skyloader gekoppeld aan bewerkingscentrum RS 605 bij Hedelius in Meppen

Voor de handling-activiteiten heeft Hedelius de zogeheten ‘Skyloader’ ontwikkeld (links naast het bewerkingscentrum). In Meppen werden de mogelijkheden van deze palletwisselaar gedemonstreerd in actie met een Hedelius RS 605 (foto’s: Reinold Tomberg, in ons land wordt Hedelius vertegenwoordigd door Promas uit Maasbree, kijk hier voor meer foto’s van ons bezoek aan Hedelius in Meppen)

 

Skyloader

Deze loader kan werken met acht pallets van 320 mm x 320 mm of met vijf grotere pallets van 400 mm x 400 mm. De maximale werkstukmassa’s zijn respectievelijk 8 x 50 kg of 5 x 65 kg. Hedelius biedt de RS in een aantal uitvoeringen aan: een single-uitvoering met alleen een draaikieptafel voor vijfassige bewerkingen of twee uitvoeringen waarbij een gebruiker kan kiezen uit een langer of korter vast bed naast de draaizwenktafel. Daarbij kan bij een keuze voor het lange bed de machine als vanouds ingericht worden als een pendelmachine. De Skyloader kan overigens alleen ingezet worden bij de single-uitvoeringen. Anders  wordt de langsslag van de loader relatief te lang en het laden en lossen van de rondtafel over een  vaste bed heen is natuurlijk ook onlogisch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven