Halter verdubbelt productiecapaciteit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter verdubbelt productiecapaciteit

Halter CNC Automation heeft de capaciteit voor de productie van slimme automatiseringen met beladingsrobots verdubbeld. Daarvoor is recent een nieuwe productieruimte van 2.500 m2 in het Duitse Issum (nabij Venlo) in gebruik genomen.

De uitbreiding volgt op de vele honderden installaties die sinds de introductie in 2014 bij klanten in ruim 25 landen zijn geplaatst, bij zowel nieuwe als bestaande CNC-machines. Ook heeft het bedrijf uit Hoevelaken vele herhalingsopdrachten gekregen.

Het brede productportfolio aan beladingsrobots is voor zowel frees- als draaitoepassingen inzetbaar. Halter werkt hiervoor samen met de belangrijkste CNC-machinefabrikanten.

Flexibel in te zetten

“Door deze standaardsystemen te combineren met klantspecifieke oplossingen, zijn onze klanten in staat om de Halter-beladingsrobots echt flexibel in te zetten”, zegt CEO Wouter van Halteren.

“Dat moet ook wel, want het is inmiddels wel duidelijk dat het automatiseren van CNC-machines het enige antwoord is op het tekort aan arbeidskrachten en de toenemende vraag van uw klanten als gevolg van de trend tot reshoring.” Hierbij wordt werk in de maakindustrie dat eerder werd uitbesteed, nu weer teruggehaald.

‘Extra machines inzetten niet voldoende’

Alleen extra CNC-machines inzetten is niet voldoende, stelt Van Halteren. “Meer spindeluren halen is alleen mogelijk door slim te automatiseren.”

Hij geeft aan dat Halter als automatiseringspartner hierbij kan adviseren. Dat kan via een online meeting, een bezoek aan het bedrijf van de klant of via een demo in het Halter Technology Center in Issum.

Lees ook:

Productie LoadAssistant naar Halter (12 september 2019)

Halter start tweede Duitse Technology Center (23 april 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven