Halter komt met BIG • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter komt met BIG

Halter CNC Automation lanceert op de EMO de productlijn BIG. Het nieuwe model is uitgerust met een robotarm met grotere actieradius en 70 kg payload. Het is speciaal ontworpen voor het laden en lossen van zware werkstukken en voor werkstukken met een lengte tot 600 mm. Hierdoor is een nog langere onbemande productie mogelijk.

Met name moeilijk te hanteren werkstukken kunnen met deze robotcel eenvoudig en betrouwbaar worden bewerkt waardoor de machineoperator sterk wordt ontlast, aldus het bedrijf.

Dimensies verdubbeld

Tot nog toe kon Halter met de Halter LoadAssistant Universal en de S-180 en S-230, werkstukken met maximale lengte van 300 mm en een maximaal gewicht van 35 kg verwerken. Met de Halter LoadAssistant met 70 kg-robot, worden deze dimensies dus verdubbeld.

Dankzij de grotere laadtafel van de nieuwe oplossing kunnen ook meer werkstukken in de buffer worden geplaatst. Met de extra capaciteit is een nog langere manloze productie mogelijk, stelt het bedrijf, waardoor CNC-bewerkingsmachines uiterst efficiënt kunnen worden ingezet, de kosten per stuk lager worden en de productiviteit merkbaar toeneemt.

De BIG-productserie wordt bovendien aangevuld met uitvoeringen met stapelstations, die al bekend zijn van de Halter LoadAssistant S-180 en S-230. Hiermee kunnen stapelbare werkstukken tot een diameter van 300 mm in de buffer worden geplaatst.

Optimaliseren

Halter helpt wereldwijd kleine, middelgrote en grote bedrijven met het optimaliseren van hun producties en het verhogen van hun rendement van hun CNC-machines, voor de productie van series van 10 tot 10.000 stuks.

“De uitbreiding van ons productportfolio sluit aan bij onze ambitie om groeipartner te zijn voor onze klanten”, licht Wouter van Halteren, directeur van Halter CNC Automation, toe.

“Wij bieden onze klanten daarom onder andere ook oplossingen aan op het gebied van speciale robotcycli en geoptimaliseerde rasterplaten voor klant specifieke werkstukken.”

‘Hogere meerwaarde’

“In de periode na ingebruikstelling geven onze consultants advies om een nog hogere meerwaarde uit de Halter LoadAssistant te kunnen behalen”, aldus Van Halteren.

Tijdens de EMO presenteert Halter CNC Automation (in hal 27, stand B84) 5 modellen van de Halter LoadAssistant, waaronder 2 BIG-modellen.

Lees ook:

Dossier EMO Hannover 2019

Halter LoadAssistant populair in Duitsland (6 juni 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven