Halter CNC Automation naar Hoevelaken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter CNC Automation naar Hoevelaken

Halter CNC Automation is per 1 januari 2018 verhuisd van Amersfoort naar Hoevelaken. Door de voortgaande groei van het bedrijf was er behoefte aan meer ruimte. In het nieuwe onderkomen aan de Hogebrinkerweg 19 in Hoevelaken is er voldoende ruimte om die groei te faciliteren.

Sinds de oprichting van het Nederlandse bedrijf in 2013 is de organisatie fors gegroeid. Inmiddels is Halter in 18 landen wereldwijd op de markt actief is; van Europa tot Amerika en Nieuw-Zeeland.

Naast het hoofdkantoor in Nederland, heeft het bedrijf twee eigen verkoopkantoren in de UK (sinds juni 2017) en de Verenigde Staten.

Experience center

Halter wil op de nieuwe locatie in Hoevelaken binnen afzienbare tijd een Europees ‘Experience center’ openen. Verder worden maandelijks (klantspecifieke) workshops verzorgd voor (potentiële) klanten en andere geïnteresseerden in het Halter Technology Center in het Duitse Issum.

Het internationaal, opererende serviceteam van Halter is bovendien wederom uitgebreid met nieuwe medewerkers. Dit om wereldwijd de service naar klanten verder te professionaliseren.

Halter LoadAssistant

Het bedrijf startte in 2013 met een verplaatsbare robotcel met 6-assige beladingsrobot voor het efficiënter beladen en/of ontladen van CNC-bewerkingsmachines. Hiermee speelde het bedrijf in op een groeiende behoefte uit de markt

Voor de ontwikkeling van deze ‘plug and play’ beladingsrobot, met de naam Halter LoadAssistant, bundelde CEO Wouter van Halteren zijn jarenlange ervaring in de verspanende industrie met zijn kennis van productieautomatisering.

Rendement omhoog

Met de verplaatsbare robotcel met opgebouwde beladingsrobot, kan het rendement van elk type CNC-draai- en -freesmachine worden verhoogd, stelt het bedrijf, zonder dat daarvoor kennis van programmeren van robots nodig is. Zo nemen onder meer het aantal spindeluren en het gebruiksgemak toe.

In 2017 eindigde Halter op de zevende plaats in de top 100 van meest innovatieve Nederlandse MKB-bedrijven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven