Nieuws

Halter aanwezig op IMTS en AMB

De Halter LoadAssistant is op meerdere beurzen in actie te zien (foto: Halter CNC Automation).

De Halter LoadAsistant van Halter CNC Automation uit Hoevelaken is in september live te zien op twee prestigieuze beurzen. Dit zijn de IMTS in Chicago en de AMB in Stuttgart. Tijdens beide beurzen worden meerdere modellen van de LoadAssistant gepresenteerd.

De Halter LoadAssistant is een beladingsrobot voor CNC bewerkingsmachines. Deze werd vijf jaar geleden geïntroduceerd door Halter CNC Automation. Het systeem is in nauwe samenwerking met Fastems ontwikkeld en is in al meer dan 20 landen succesvol.

Ook in Verenigde Staten

Hoewel Halter CNC Automation een Nederlands bedrijf is, vindt de productie plaats in Issum, net over de grens in Duitsland. In Issum en in Stuttgart bevinden zich bovendien de Halter Technology Centers.

Daarnaast heeft het bedrijf sinds twee jaar een vestiging in de VS, bestaande uit een eigen verkoop en serviceafdeling en een Halter Technology Center. “Inmiddels is ook daar een succesvolle dealerorganisatie opgezet en worden maandelijks LoadAssistants verscheept vanuit Duitsland om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen”, aldus het bedrijf.

Series van 10 tot 1000

Voornaamste succesfactor is volgens Halter de eenvoudige bediening, de korte omsteltijden van minder dan 5 minuten en de hoge bedrijfszekerheid dankzij de standaardisatie van het systeem. Het bedrijf noemt het de perfecte oplossing voor het automatisch beladen van series van 10 tot 1000 stuks.

Present op beurzen

Tijdens de IMTS (van 10-15 september in Chicago) is de Halter LoadAssistant onder andere te zien op de stand van Fastems (Stand 339178). Op de AMB (van 18-22 september in Stuttgart) is Halter aanwezig met een eigen stand in Hal 6, stand D91.

Bovendien zal Mazak in Stuttgart een Halter LoadAssistant in werking presenteren op de Mazak stand in Hal 7, stand C11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven