Haimer toont breed scala gereedschappen op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haimer toont breed scala gereedschappen op TechniShow

Haimer Microset (foto: Haimer).

Haimer Group laat een compleet spectrum aan gereedschappen zien op de TechniShow. Het assortiment varieert van hardmetalen gereedschappen tot een breed scala aan gereedschapshouders, meet- en balanceertechnologie en voorinstellingsapparaten. Alle producten zijn op elkaar afgestemd en voldoen aan de eisen voor netwerkintegratie en continue datastroom.

Tot de hoogtepunten op de stand behoren de netwerkcompatibele Microset-instellingsapparaten. Industrie 4.0 -mogelijkheden staan centraal op de beurs, of het nu gaat om Haimer-gereedschapshouders, die optioneel zijn uitgerust met een RFID-gegevenschip, of met netwerkcompatibele apparaten voor krimpen en balanceren. Haimer streeft er bovendien naar om met een geïntegreerd systeemaanbod het gereedschapsmanagement zo eenvoudig mogelijk te maken voor verspanende klanten. Van gereedschappen en gereedschapshouders tot krimp- en balanceermachines en uiterst precieze voorinstellingstechnologie.

Power Clamp i4.0

De nieuwe Power Clamp i4.0-serie maakt eenvoudig geautomatiseerd krimpen mogelijk. De krimpmachines worden gepresenteerd in een nieuw ontwerp met een krachtig geïntegreerd koelsysteem. Standaard maakt de gepatenteerde NG-spoel het krimpen van gereedschapsdiameters van 3 tot 32 mm mogelijk. Interfaces voor datacommunicatie met productienetwerken en optioneel beschikbare scanners voor het uitlezen van krimpparameters maken deze serie klaar voor Industrie 4.0. Een ander voordeel is de nieuwe gebruiksvriendelijke software, die nu een breed scala aan krimpopties biedt op een 7″ touch-display van industriële kwaliteit.

Microset-voorinsteltechnologie

Microset-voorinstellingsapparaten worden gekenmerkt door hun hardware, goede ergonomie en gebruiksgemak. Ze zijn beschikbaar als basismodellen, die de aanschaf waard zijn voor incidenteel gebruik. Bovendien biedt Haimer high-performance semi-automatische apparaten met autofocus voor de gemiddelde gebruiker, tot volledig automatische lineaire aanpassingsmachines, die zijn ontworpen voor veeleisend continu gebruik. De thermostabiele grijze gietijzeren constructie maakt gedurende het gehele programma, een probleemloze, herhaalbare en laagkalibrerende werking direct in de productiehal mogelijk.

Krimpspantangen voor draaien

Naast producten voor het opspannen van gereedschap in de CNC-freesmachine, biedt Haimer nu ook klemopties voor de draaimachine. De nieuwe krimp-spantangen zijn verkrijgbaar in ER 16 en ER 25 en zijn compatibel met alle gangbare klemmoeren. Ze kunnen ook worden gebruikt voor aangedreven gereedschapshouders. De optionele Cool Jet-slots zorgen voor nog meer procesbetrouwbaarheid en optimale koeling.

Het bedrijf staat op de TechniShow, van 20 tot en met 23 maart in Utrecht, hal 9, stand B052.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven