Haimer opent deuren in Igenhausen (D) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haimer opent deuren in Igenhausen (D)

Tijdens het open huis werd een freesgereedschap met behulp van een Kuka robot geautomatiseerd beladen op een balanceermachine (foto: Tim Wentink)

Eind april heeft Haimer uit Igenhausen (D) voor het eerst zijn deuren geopend voor klanten en andere geïnteresseerden. Tijdens het open huis presenteerde de gereedschapfabrikant de vernieuwde productiehallen, waaronder de gereedschapslijperij en het applicatiecentrum.

De moderne gereedschapslijperij is het resultaat van forse investeringen die Haimer over de laatste paar jaar heeft gedaan. Met de slijperij wil de gereedschapmaker snel standaard gereedschappen uit hardmetaal kunnen produceren. Sinds twee jaar worden er namelijk ook standaard freesgereedschappen geproduceerd. Voorheen waren gereedschapopnames en krimp- en balanceersystemen de core business van het bedrijf. De kennis en ervaring die is opgedaan met het produceren van opnames heeft Haimer nu overgebracht in de standaard freesgereedschappen.

Applicatiecentrum

Het nieuwe 600 m2 grote applicatiecentrum gaat Haimer inzetten voor verspaningstesten. Tevens kunnen klanten met individuele uitdagingen er verschillende gereedschappen en parameters testen om tot een optimale verspaanoplossing te komen. De focus ligt dan op het vinden van de juiste frees en opname in combinatie met de perfecte freesstrategie. In één van de volgende edities van Metaal Magazine verschijnt een uitgebreid artikel van het open huis. Vanzelfsprekend heeft u daar een abonnement voor nodig.

Bekijk hier de fotoreportage van het open huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven