Haas wil marktaandeel verdubbelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas wil marktaandeel verdubbelen

Detail van de F1 racewagen die Haas onlangs in Brussel exposeerde (foto's: Reinold Tomberg)

Onlangs tijdens de open dagen van Haas Automation Europe werd het al snel duidelijk dat deze Amerikaanse machinebouwer er de vaart in wil houden: figuurlijk met een verdubbeling van het marktaandeel 2020 en letterlijk met een eigen F1 team. Op de EMO Milaan 2015, zeker de moeite van een bezoek waard, zal er ongetwijfeld net als in Brussel/Zaventem (B) een prototype van een raceauto staan

Haas wil het wereldwijde marktaandeel in 2020 verdubbeld hebben. Voor Europa betekent dit een percentage van 10%. Om dit te bereiken heeft Haas al weer tien jaar geleden het concept Haas Technical Education Center (HTEC) ontwikkeld. Met deze centra wil Haas kennis van de verspanings-productietechnologie overdragen aan de jeugd. In Noord-Amerika zijn nu 1.650 centra actief met 4.900 machines voor pakweg 30.000 leerlingen. Voor ons werelddeel zijn de cijfers respectievelijk 870 centra, 1.560 machine en een bereik van 20.000 leerlingen. Haas zal de komende jaren de HTEC’s verder uitbouwen. De naamsbekendheid wil Haas uitbouwen met een eigen F1 team dat met ingang van het volgende raceseizoen gaat deelnemen aan de races.

De vijfassige Haas UMC-750SS zoals getoond in Brussel. Deze machine wordt standaard geleverd met een draadloos ‘probing system’ van Haas
De vijfassige Haas UMC-750SS zoals getoond in Brussel. Deze machine wordt standaard geleverd met een draadloos ‘probing system’ van Haas, in ons land wordt Haas vertegenwoordigd door Landré.

In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de technische noviteiten die we in  Brussel/Zaventem (B) gezien hebben. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement.

Bekijk hier onze fotoreportage van het bezoek in Brussel/Zaventem (B).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven