Haas werkt mee aan Street Ray • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas werkt mee aan Street Ray

Achter de onopvallende gevel van Technop in Plankstadt (D) brengen vader en zoon Preuss fascinerende autocreaties tot leven. Wat deze creaties zo bijzonder maakt, is dat ze hun oorsprong vinden in nachtelijke ingevingen in plaats van in bestuurskamers van bedrijven. Creaties zoals de Street Ray.

Het kleine familiebedrijf Technop is een toeleverancier voor het bewerken van metalen en kunststofonderdelen. Toen de ontwerper Luigi Colani in september 2004 de Street Ray ontwierp, gebruikte hij hiervoor geen CAD-systeem. Hij maakt één schets van de wagen uit de vrije hand en faxte deze vervolgens naar Martin Preuss, de eigenaar van Technop.

Luigi Colani Street Ray

Het ontwerp van de Street Ray doet denken aan de futuristische conceptauto’s die te bewonderen waren op de autosalons van de jaren 1950 en 1960 (foto’s: Haas)

 

De schets was vergezeld van een eenvoudige instructie: zijn ontwerp moest exact worden gebouwd zoals het op papier stond. Preuss en Colani hadden elkaar slechts enkele dagen eerder voor het eerst ontmoet, maar Colani ging ervan uit dat Preuss de uitdaging zou aanvaarden. En zo geschiedde.

CNC van Haas

Technop beschikt in zijn werkplaats over diverse CNC-bewerkingsmachines van Haas. Het gebruikt deze meestal voor het verspanen van aluminium en roestvast stalen onderdelen 0m hoogstandjes zoals Colani’s Street Ray te vervaardigen, richtte Martin Preuss een tweede bedrijf op: H&P Trading.

In de bijlage bij dit bericht het complete artikel. In ons land is Haas vertegenwoordigd door Landré Machine in Vianen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven