Haas profiteert van opleving markt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas profiteert van opleving markt

Afgelopen week presenteerde Haas Factory Outlet (een divisie van Landré Machines B.V ) in haar democentrum in Vianen de nieuwe DS-30 Y draaimachine van Haas Automation met dubbele spil en Y-as. De DS-30Y is onderdeel van de nieuwe DS-serie, leverbaar met Y-as, subspil, C-as met aangedreven gereedschappen en twee spilsnelheden. De presentatie was onderdeel van de lanceringstournee 2011, die Haas Automation in een aantal Europese vestigingen houdt.

Volgens Peter Zierhut, Managing Director Haas Automation Europe, heeft het concern twee sterke kwartalen achter de rug, waarin de verkoop sterker is gegroeid dan was verwacht. ”Nieuwe producten zoals de DT-1 boor-/tapmachine en de upgrading van de verticale bewerkingscentra en de ST serie draaimachines waren daar debet aan. We verwachten dan ook dat 2011 een zeer bemoedigend jaar zal worden,” aldus Peter Zierhut. Over het 4e kwartaal van 2010 heeft Haas Automation de omzet met 118% zien groeien ten opzichte van het 1e kwartaal 2010. Haas Automation heeft haar productie in 2010 meer dan verdubbeld om an deze vraag te kunnen voldoen.  “December was daarbij met een 150% hogere orderintake, onze beste maand sinds Juni 2008, licht Peter Zierhut toe.

 

Haas355

Afgelopen week presenteerde Haas Factory Outlet in haar democentrum in Vianen de nieuwe DS-30 Y draaimachine van Haas Automation (foto: Landré Machines)

 

In het afgelopen jaar ging zestig procent van alle verkochte Haas machines naar internationale markten. Zo steeg de verkoop van Haas machines in Rusland met meer dan 120 procent, en groeide de verkoop in India met een opmerkelijke 107 procent. In China is de verkoop met 68 procent gestegen en in het Latijns Amerika 65 procent. Alle Haas producten worden gebouwd in het 300.000 m2 grootte fabriekscomplex in Zuid-Californië, en wereldwijd gedistribueerd via een wereldwijd netwerk van Haas Factory Outlets (HFOs) die de industrie de beste verkoop, service en ondersteuning willen bieden. Haas machines worden in Nederland verkocht door Haas Factory Outlet (een divisie van Landré Machines B.V ) in Vianen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven