Haas' plannen voor 2012 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas’ plannen voor 2012

De bedrijven die deelnamen aan EMO 2011, en niet het minst Haas Automation, hadden hoge verwachtingen. Voor Haas was de beurs het eerste grote Europese evenement waarop het enkele van zijn CNC-bewerkingsmachines en rotatieproducten kon tonen die het heeft ontwikkeld in de afgelopen twee tot drie jaar, waaronder een prototype van het UMC 750-bewerkingscentrum.

Het nieuwe universele bewerkingscentrum is een betaalbare CNC-machine op basis van beproefde en bewezen Haas-technologie. De machine zal pas vanaf de eerste helft van 2012 verkrijgbaar zijn. De prestaties en specificaties moeten nog worden bevestigd. Toch bleek EMO de perfecte gelegenheid om de reacties te peilen bij bezoekers aan de Haas-stand.

 

Haas EMO Hannover 2011

De stand van Haas tijdens de EMO Hannover 2011. In ons land wordt Haas vertegenwoordigd door Landré (foto: Haas)

 

Grote Belangstelling

“Het prototype van de UMC mocht rekenen op een grote belangstelling op EMO”, zegt Alain Reynvoet, managing director van Haas Automation Europe. “Wij geloven dat er een grote markt is in Europa voor een universele machine op basis van eenvoudige en betrouwbare technologie. Onze distributeurs zijn alvast erg enthousiast over dit product. Haas heeft altijd al machines gebouwd die kleine tot middelgrote bedrijven in staat stellen met betaalbare verspaningsoplossingen een hoge productiviteit te bereiken. Dat is exact wat we met de UMC voor ogen hebben.”

 

800 miljoen dollar

Toen EMO 2011 zijn deuren opende, bedroegen de verkoopcijfers van Haas Automation Inc. voor 2011 al meer dan 560 miljoen dollar, wat meer is dan de totale omzet van 2010. Tijdens de persconferentie op de eerste dag maakte general manager Bob Murray bekend dat Haas goed op weg is om 800 miljoen dollar te bereiken tegen het einde van 2011.

 

1 miljard dollar omzet

Murray: “We hebben wereldwijd een aanzienlijke groei gerealiseerd. Vooral in Europa zijn alle belangrijke markten goed voor een omzetstijging van minstens 50% ten opzichte van vorig jaar. Er zijn een aantal uitschieters. Zo hebben we in Rusland bijna een verdubbeling opgetekend. Hoewel de economische problemen van sommige landen de media beheersen, zien wij geen tekenen van een vertraging. Wat onze productie betreft, hebben we in onze beste maand van dit jaar 1.284 machines geproduceerd. Als we ervan uitgaan dat alles goed blijft gaan, dan zijn we van plan om de productie te verhogen in onze fabriek in Californië. Tegen het einde van volgend jaar verwachten we 1 miljard dollar omzet te bereiken.”

 

Vijfde hal

Haas plant een vijfde productiehal voor begin 2012. Hierdoor zal de totale productieruimte vergroten tot meer dan 111.000 vierkante meter. Globaal bekeken bevindt de omzet van Haas zich op zijn hoogste punt sinds 2007. Dit resultaat is opnieuw in lijn met de groeitrend van de voorbije 25 jaar. “Telkens als er een economische crisis is, komt Haas sterker dan ooit uit de crisis”, zegt Reynvoet. In de afgelopen jaren hebben we een herstructurering doorgevoerd. In de Haas-fabriek werken nu ongeveer 800 fulltimewerknemers. Dat betekent dat de gemiddelde jaarlijkse productie per werknemer ongeveer 1 miljoen dollar bedraagt”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven