Haas op EMO Hannover 2011 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas op EMO Hannover 2011

Op de Haas Automation stand op de EMO 2011 in Hannover (D) zullen meerdere machines van de nieuwe generatie Haas machines te zien zijn, waaronder de DS-30Y CNC-draaibank met dubbele spil. Daarnaast zal het bedrijf twee Haas draaibanken tonen die nog nooit eerder te zien waren op een beurs in Europa: de ST-10 en de ST-40. En bezoekers zullen ook de DT-1-boortapmachine en een aantal voorbeelden van de nieuwste generatie verticale bewerkingscentra in actie kunnen zien op de stand.

“EMO 2011 is een zeer belangrijke beurs voor Haas en voor de industrie in het algemeen”, zegt Katja Mader, Director of Marketing bij Haas Automation Europe. “Gezien de economische tegenstellingen tussen sommige Europese landen hebben we echter ook veel geïnvesteerd in het zoeken naar nieuwe en creatieve manieren om het hele jaar door te communiceren met onze klanten in alle landen. Het HaasTec-evenement in onze fabriek werd ondersteund door 25 bekende leveranciers uit de industrie en trok ruim 2000 bezoekers, onder wie honderden mensen uit Europa. De DS-30 Y-lanceringstournee omvatte evenementen op 20 verschillende locaties en was een ongelooflijk efficiënte manier om klanten te ontmoeten in de buurt van waar ze wonen en waar hun bedrijf gevestigd is.”

 

HaasDS30 EMO 2011De Haas DS-30 CNC-draaibank met dubbele spil is onderdeel van de nieuwe generatie Haas machines (foto’s: Haas Automation)

 

De draaimachines van de Haas DS-30-serie met Y-as maken draaien met dubbele spil mogelijk en bieden een Y-as, een C-as en aangedreven gereedschappen. Deze combinatie levert krachtige ‘alles-in-één’ bewerkingsoplossingen op. De spillen bevinden zich tegenover elkaar en ondersteunen volledig gesynchroniseerd draaien en uitvoer van werkstukken terwijl de machine draait om de cyclustijden te verkorten.

 

De ST-10 en de ST-40 zijn de nieuwste aanwinsten in het assortiment van volledig herontworpen Haas-draaimachines. Beide zullen op EMO 2011 hun Europese debuut op een beurs maken. De ST-40, die verkrijgbaar is na EMO, biedt een maximale capaciteit van 648 x 1118 mm, een zwaaidiameter van 1016 mm, een aandrijving met een maximaal vermogen van 30 kW en een tandwielkast met twee versnellingen die een maximaal toerental van 2400 omw/min levert. Zijn kleine broer, de ST-10, is al te koop. De ST-10 is een zeer compacte CNC-draaibank met een maximale capaciteit van 356 x 356 mm en een zwaaidiameter van 413 mm. De machine heeft een aandrijving met een maximaal vermogen van 11,2 kW, die standaard een maximaal toerental van 6000 omw/min levert.

 

HaasST40 EMO 2011

De Haas ST-40 CNC-draaibank wordt na de EMO 2011 leverbaar

 

De Haas DT-1 is een snelle boor- en tapmachine. Deze machine biedt alle CNC-freesmogelijkheden en is ongetwijfeld een van de meest opwindende innovaties van het bedrijf. De machine heeft een werkbereik van 508 mm x 406 mm x 394 mm en een T-sleuftafel van 660 mm x 381 mm. De krachtige SK-30 hoofdspil levert een maximaal toerental van 15.000 omw/min en tapsnelheden tot 5.000 omw/min. De DT-1 biedt standaard een snelle gereedschapswisselaar met 20 posities en ijlgangen van 61 m/min op alle assen. Dankzij hoge acceleratie- en deceleratiesnelheden worden korte cyclustijden gerealiseerd. De niet-productieve tijd is korter. De DT-1 is de perfecte veelzijdige CNC-bewerkingsmachine voor bedrijven die algemeen verspaningswerk uitvoeren en een drukke werkplaats hebben.

 

Betere ergonomie

De nieuwste Haas VF-SS-hogesnelheidsmodellen bieden verschillende innovaties die de productiviteit verhogen. Denk bijvoorbeeld aan de verbeterde aandrijftechniek, betere spaanafvoer en betere koelmiddelbeheersing. De nieuwe VF-machines zijn op een gedurfde en eigentijdse manier herontworpen. Bovendien sluiten de panelen nu nog beter op elkaar aan en zijn de hanteerbaarheid en de ergonomie verbeterd voor een eenvoudigere en efficiëntere bediening.

 

“Naast de nieuwste bewerkingsmachines zullen we ook enkele van de vele CNC-rotatieproducten tonen die Haas biedt om bedrijven in staat te stellen hun productiviteit te verhogen”, voegt Mader eraan toe. “Deze oplossingen stammen af van de producten waarmee Haas meer dan 25 jaar geleden zijn reputatie vestigde als bedrijf dat betaalbare betrouwbare innovatie biedt. Veel mensen weten dit misschien niet, maar Haas verkoopt meer CNC-rotatietafels en -indexeerders dan vrijwel elk ander bedrijf in de industrie.”

 

Haas Automation wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré Machines in Vianen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven