Haas Mini Mill maakt snel delen voor menselijke robot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas Mini Mill maakt snel delen voor menselijke robot

REEM-C is de derde versie van de levensgrote humanoïde robot van PAL Robotics (foto: Haas)

Het Spaanse bedrijf PAL Robotics heeft onlangs een CNC-gestuurde Haas Mini Mill in ontvangst genomen. Het zal de machine gebruiken om uiteenlopende onderdelen te ontwikkelen en maken voor een nieuwe dienstverlenende robot met menselijke trekjes.

PAL Robotics is gevestigd op de derde verdieping van een kantoorgebouw in het centrum van Barcelona, op een paar minuten rijden van de drukke en beroemde La Rambla-boulevard van de stad. Het bedrijf, dat wordt geleid door de Italiaan Francesco Ferro, is een sterke reputatie aan het opbouwen met zijn baanbrekende, innovatieve humanoïde robots. Die worden ingezet voor dienstverlening in hotels, winkels, magazijnen en supermarkten. Humanoïde robots zijn mensachtige robots. Ze hebben een lichaamsvorm die lijkt op die van een mens, en ze bewegen en spreken zoals in sciencefictionfilms. Sciencefiction wordt hiermee realiteit. De mensvormige robots van PAL Robotics zijn geavanceerde, technisch hoogstaande creaties. Ze zijn ontworpen door een team getalenteerde inhouse ingenieurs.

Prototyping

Tot nu toe waren alle metalen onderdelen die het bedrijf gebruikt om een robot te maken, afkomstig van diverse externe onderaannemers en leveranciers in Spanje en in het buitenland. “Een beroep doen op onderaannemers heeft voordelen maar ook een aantal ernstige beperkingen,” zegt Ferro, “en dan vooral tijdens de prototyping- en ontwikkelingsfase van een nieuw ontwerp. Een complex samenstel van onderdelen zoals een hand bevat zeer nauwkeurige metalen onderdelen. Wij brengen veel veranderingen en verbeteringen aan bij elke iteratie in het ontwerpproces. Onderdelen extern inkopen kan het prototypingproces aanzienlijk vertragen.”

Haas Mini Mill

“De Haas Mini Mill past goed in onze werkplaats qua afmetingen en prestaties. Aangezien dit onze eerste CNC-machine is, vonden we het ook belangrijk dat deze machine gemakkelijk te programmeren en te gebruiken is en betrouwbaar is. ” De compacte Haas Mini Mill wordt standaard geleverd met een SK-40-hoofdspil met een maximaal toerental van 6.000 omw/min en een aandrijving met een maximaal vermogen van 5,6 kW. Het machinebed is 914 mm x 305 mm groot. Er past een Haas-rotatietafel op voor meerassige bewerking. Het bed kan worden belast  tot  227 kg.

 REEM-C

REEM-C  is de derde versie van de levensgrote humanoïde robot van PAL Robotics. Dankzij de batterijgebruiksduur van tot wel acht uur kan ‘zij’ volgens PAL bijvoorbeeld worden ingezet als receptioniste op een evenement of beurs, om gasten te vermaken en complimenteren, om dynamische informatie te verstrekken of zelfs om presentaties en toespraken te geven in tal van verschillende talen. “REEM-C is een enorme verbetering ten opzichte van haar twee voorgangers”, zegt Ferro. “Nu we de CNC-gestuurde Haas Mini Mill hebben, kijken we ernaar uit om veel sneller onderdelen te maken. Zo kunnen we onze R&D-inspanningen naar een hoger niveau tillen en REEM nóg geavanceerder maken .”

 

PAL Robotics (www.pal-robotics.com) is een divisie van Pal Technology (www.paltechnology.com), dat op zijn beurt deel uitmaakt van de Royal Group (www.royalgroupuae.com), Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. In ons land brengt Landré de machines van Haas op de markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven