Ga naar hoofdinhoud

Haas met zestien machines naar EMO

Bezoekers aan de 720 vierkante grote Haas-stand op EMO Hannover 2013 zullen verspaningsdemonstraties kunnen bijwonen van zestien van de nieuwste CNC-machinemodellen van het bedrijf. Op de Haas-stand zullen ook negen CNC-rotatietafels en indexeerders te zien zijn,

Haas demonstreert op de EMO Hannover 2013 o.a. hogesnelheidsbewerkingscentra (verticaal), SK-50 machines met een hoog vermogen die ontworpen zijn voor zware verspaning, productiviteitsverhogende draaimachines met aangedreven gereedschappen en dubbele spil, compacte boortap- en Toolroom-machines en gespecialiseerde verticale bewerkingscentra voor gereedschapmakers. 

 

Haas EMO 2013 Hannover UMC-750 universele bewerkingscentrum

Het  UMC-750 universele bewerkingscentrum van Haas wordt standaard geleverd met een trommelgereedschapswisselaar voor 40+1 gereedschappen (foto’s: Haas,  in ons land brengt Landré deze machines op de markt)

 

Omzetgroei

 “Haas Automation heeft het altijd al goed gedaan in jaren van moeilijke marktomstandigheden”, zegt Alain Reynvoet, managing director, Haas Automation Europe. “Het ziet er nu al naar uit dat 2013 ook zo’n jaar zal worden als we kijken naar onze omzetgroei van 24% in het eerste kwartaal, vergeleken met 2012. Een groot deel van die groei is te danken aan de verkoop van producten die we onlangs hebben geïntroduceerd.”

 

UMC-750

Uiteraard zal Haas op EMO 2013 ook zijn UMC-750 universele bewerkingscentrum demonstreren, dat op EMO 2011 in Europa werd gelanceerd. De UMC-750 biedt verplaatsingen van 762 mm x 508 mm x 508 mm en heeft een geïntegreerde draaizwenktafel met twee assen. De machine is uitgerust met een in-line direct aangedreven SK-40 hoofdspil met weinig warmteontwikkeling (standaard met een maximaal toerental van 8100 omw/min of optioneel met een maximaal toerental van 12.000 omw/min). 

 

DS-30SSY

Een andere machine in Hannover is de CNC-gestuurde Haas DS-30SSY-draaimachine: De draaimachines van de DS-30-serie met Y-as maken draaien met dubbele spil mogelijk en bieden een Y-as, een C-as en aangedreven gereedschappen. De draaimachines leveren 102 mm verplaatsing over de Y-as (±51 mm vanaf de centerlijn) voor off-center frezen, boren en tappen. De machines zijn verkrijgbaar als standaardmodel en als hogesnelheidsmodel (Super Speed-model). Speciale kenmerken: dubbele spillen met een maximaal toerental van 4800 omw/min en een hybride revolver (met boutbevestigingen/VDI) met 24 posities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven