Haas met drie machines naar Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas met drie machines naar Metavak

Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas machines, zal tijdens de komende Metavak op 5, 6 en 7 november 2013 in Gorinchem drie Haas machines presenteren.

Daaronder de Haas ST-20Y draaimachine met een aangedreven gereedschap, C-as programmering en als extra de Y-as met een bereik van ± 50 mm. Dit betekent dat met een aangedreven gereedschap zoals een boor, machinetap of frees een bewerking 50 mm boven of 50 mm onder het center uitgevoerd kan worden. Haas toont naast haar programma geavanceerde draaimachines ook de universeel inzetbare Toolroom TL-2 met een draaicapaciteit van 406 mm x 737 mm en 9kW vermogen op de hoofdspil.

ST_30_Lathe_2010

In het CNC-programma en op de Haas besturing programmeert de bediener eenvoudig de Y-as verplaatsing en de besturing calculeert en regelt vervolgens zelf de combinatie van de 2 sleden (foto’s: Haas machines)

 

Kleine freesmachine

Haas zal op de Metavak ook zijn Super MiniMill 2 presenteren. Dit kleine bewerkingscentrum is geschikt voor scholen, beginnende werkplaatsen, of als een eerste kennismaking met het CNC-bewerkingscentrum. De getoonde Super MiniMill 2 heeft een 11,2 kW hoofdmotor met een toerental van 10.000 toeren per minuut, een koelpomp, een gereedschapsmagazijn die ruimte biedt aan 24 gereedschappen en een infrarood gereedschap- en werkstukmeetsysteem van Renishaw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven