Ga naar hoofdinhoud

Haas draaimachines met grote capaciteit

Om opdrachten met grote werkstukken aan te kunnen voor de olie- en gassector en voor de alternatieve energie sector, hebben verspaningsbedrijven vandaag machines met een grote capaciteit nodig.

De ST-45 en ST-45L van Haas Automation zijn heavy-duty draaimachines en geschikt voor grote werkstukken. Ze zijn vanaf de basis ontworpen om een z hoge machinestabiliteit, een hoge nauwkeurigheid en een reductie van thermische verschillen te realiseren. De ST-45 heeft een maximale draaicapaciteit van 648 mm bij 1118 mm terwijl de ST-45L een maximale draailengte van 2032 mm heeft voor het draaien en boren van lange schachten en buizen.

 

Vermogens

Beide machines hebben een A2-11-hoofdspilneus met een doorlaat van 178 mm. Ze bieden een grote stafdoorlaat van 165 mm met de optionele klauwplaat van 457 mm en hydraulische draaiende verbinding. De hoofdspil heeft een maximaal draaitoerental van 1400 omw/min en wordt aangedreven door een dubbel vector-aandrijfsysteem met een maximaal vermogen van 29,8 kW (40 pk). De hoofdspil levert een draaikoppel van 1898 Nm.

 

Uitrusting

De ST-45 en ST-45L zijn uitgerust met een revolver met 12 posities en een hydraulisch klemsysteem. Een hybride revolver (met boutbevestigingen/VDI) is beschikbaar als optie. De machines zijn standaard uitgerust met onder andere gesynchroniseerd tappen, een 15-inch LCD-kleurenscherm en een ingebouwde USB-poort. Aanvullend kan de machine worden uitgerust met productiviteitsverhogende opties. Haas wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré uit Vianen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven