Haas doneert $500.000 aan studiebeurzen voor verspaning • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas doneert $500.000 aan studiebeurzen voor verspaning

De Gene Haas Foundation investeert in technisch onderwijs om de aanvoer van goed opgeleide mensen voor de maakindustrie veilig te stellen (foto: Haas)

Haas Automation Europe (HAE) is verheugd te kunnen bekendmaken dat de Gene Haas Foundation (GHF) $500.000 (ca. €445.000) extra zal verdelen onder 38 onderwijsinstellingen in vijftien Europese landen. Het geld is een donatie van Gene Haas, de oprichter van Haas Automation. Het zal worden aangewend ter ondersteuning van studiebeurzen voor CNC-verspaning en CNC-mechanica. Deze nieuwe donatieronde brengt het totale bedrag aan donaties door de GHF in Europa sinds 2015 op  bijna $ 1 miljoen.

De GHF-middelen zijn bedoeld om leerlingen/studenten en hun ouders te helpen inschrijvingsgeld te bekostigen. De 38 onderwijsinstellingen waarvan de aanvraag goedgekeurd is voor 2016, ontvangen elk een aandeel van de donatie. Het gaat om aanvragers in België, Bosnië, Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Litouwen, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Rusland en Oekraïne. In totaal zullen meer dan 2.000 leerlingen/studenten genieten van de toegekende bedragen van de GHF.

Technisch onderwijs ondersteunen

De studiebeurzen worden beheerd in samenwerking met Haas Automation en het Amerikaanse National Institute for Metalworking Skills (NIMS). In Europa is het Simon Vanmaekelbergh, HTEC and Educational Partnership Coordinator bij Haas Automation Europe, die het project in goede banen heeft geleid en heeft toegezien op het toekennen van de bedragen. “De studiebeurzen maken deel uit van het niet-aflatende engagement van Gene Haas om technisch onderwijs te steunen”, zegt hij. “Wij geloven dat we hardwerkende CNC-professionals in wording moeten koesteren. Deze steun zal helpen om op het hele continent de aanvoer van goed opgeleide mensen voor de maakindustrie veilig te stellen.”

De Gene Haas Foundation verleent studiebeurzen op drie continenten. Het Haas Technical Education Center-netwerk (HTEC) ondersteunt duizenden verspaningsopleidingen en programma’s voor vorming rond verspaning in Noord-Amerika, Europa en Afrika. Het wordt binnenkort uitgebreid naar Azië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven