Haas certificeert Belgisch opleidingscentrum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Haas certificeert Belgisch opleidingscentrum

Een van Haas machines bij de Provinciale Secundaire School Bilzen in Munsterbilzen, België, een gecertificeerd HTEC-opleidingscentrum (Haas Technical Education Center) in de buurt van Maastricht (foto's: Haas)

De Provinciale Secundaire School Bilzen in Munsterbilzen, België, een gecertificeerd HTEC-opleidingscentrum (Haas Technical Education Center) in de buurt van Maastricht, meldt dat de voordelen die haar Haas-machines opleveren voor leerlingen en de lokale industrie, veel verder reiken dan het aanbod van andere scholen.

Bovendien schenkt het gebruik van Haas-machines zo veel genoegdoening dat minder theoretisch aangelegde leerlingen openbloeien aan een CNC-bewerkingsmachine van Haas. “We wilden al enkele jaren een HTEC openen, maar dat bleek niet mogelijk in ons toenmalige atelier”, legt Luc Valkeneers uit, technisch adviseur-coördinator aan de PSSB.

Leraar Danny Van de Voorde (rechts, van de Provinciale Secundaire School Bilzen) met een student. Van de Voorde houdt toezicht op de Haas-machines.
Leraar Danny Van de Voorde (rechts, van de Provinciale Secundaire School Bilzen) met een student. Van de Voorde houdt toezicht op de Haas-machines.

“De HTEC-criteria zijn zeer streng. Ons atelier heeft daarom een grondige opfrisbeurt gekregen. En we hebben ook deelgenomen aan een HTEC-conferentie in Denemarken. De officiële opening van ons HTEC vond plaats in november vorig jaar.” De PSSB investeerde zo’n tien jaar geleden al in haar eerste Haas-machine. Vandaag zijn er drie machines actief: twee CNC-bewerkingscentra en één CNC-draaimachine. Lees verder in de reportage van Haas hieronder. In ons land vertegenwoordigt Landré Haas . Bekijk ook de video hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven