Nieuws

GTI Koudetechniek realiseerde voor Polskamp een totaaloplossing voor het invriezen en bewaren van Mechanically Deboned Meat (MDM) Van basic engineering tot en met inbedrijfstelling. En ook het onderhoud neemt GTI voor haar rekening. GTI en Polskamp kozen voor natuurlijke koudemiddelen, die milieutechnisch gunstiger zijn dan de oude installatie met een synthetisch koudemiddel. Het project is ondersteund door SenterNovem in het kader van het ROB-programma (Reductieplan Overige Broeikasgassen). Met de opdracht is voor GTI ca. 4 miljoen euro gemoeid.

Naast de platenvriezers voor de opslag leverde GTI een invriestunnel en een spiraalvriezer om verschillende productvariaties te verwerken. Voor deze invriestechnieken geldt dat de snelheid van invriezen van groot belang is om de kwaliteit van het product te behouden. Een extra reden om te kiezen voor CO2.

De koude-installatie die de diverse processen van koeling voorziet, kent ammoniak en CO2 als koudemiddelen. Schroefcompressoren leveren de benodigde capaciteit voor de koude-installatie én het heetgas voor de ontdooiing.

Warmteterugwinning
De installatie voor Polskamp voorziet ook in warmteterugwinning. Diverse ruimtes worden voorzien van verwarming uit onder andere de oliekoeling van de compressoren. Daarnaast zijn energiebesparende componenten toegepast als frequentieregelaars en hoogrendementmotoren.

Subsidie in het kader van reductie broeikasgassen Het Reductieplan Overige Broeikasgassen (ROB) stimuleert de reductie van de uitstoot van methaan, lachgas en fluorverbindingen zoals HFK’s en SF6. ROB levert een bijdrage aan het behoud van een gezond klimaat. Het ROB is een meerjarig programma van de Ministeries van VROM, LNV en EZ. Het programmamanagement ligt bij het Ministerie van VROM, de uitvoering is in handen van SenterNovem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven