Ga naar hoofdinhoud

Grotere Emco Maxxturn voor HP Techniek

Als aanvulling op de Maxxturn 95 M heeft HP Techniek in Barneveld het machinepark uitgebreid met een grotere Maxxturn 110 MY draaimachine van Emco. Deze heeft een lengte tot 1500 mm tussen de centers en biedt dankzij de extra Y-as nog meer bewerkingsmogelijkheden. “Degelijke machines die aansluiten bij onze nauwkeurigheidseisen”, aldus directeur Malouel L’Hoest.

Waar de klauwplaat op de 95 M een diameter heeft van 315 mm is dat op de 110 MY 500 mm en reiken de mogelijkheden tot productdiameters van 840 mm (boven het bed). “Met die draaidiameter tot 840 mm kopen we er in feite een heel nieuw stuk markt bij”, zo vat L’Hoest de reikwijdte van de investering mooi samen. In combinatie met de aangedreven gereedschappen en de extra Y-as, waardoor complexere bewerkingen kunnen worden uitgevoerd, komen kortom allerlei nieuwe producten en marktsegmenten binnen handbereik.

 

De Maxxturn 110 MY biedt HP Techniek, dankzij de grotere productdiameters tot 840 mm en lengtes tot 1500 mm die bewerkt kunnen worden, uitzicht op nieuwe marktsegmenten (foto: Jan Oonk)

De Emco Maxxturn 110 MY biedt HP Techniek, dankzij de grotere productdiameters tot 840 mm en lengtes tot 1500 mm die bewerkt kunnen worden, uitzicht op nieuwe marktsegmenten (foto: Jan Oonk) 

 

Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer informatie over de nieuwe Emco van HP. In Nederland brengt de Ridder deze machines op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven