Grote vijfasser Röders met 2 ton op tafel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote vijfasser Röders met 2 ton op tafel

De vijfasser RXU 1200 DSH die Röders TEC tijdens de EMO Hannover 2011 exposeerde is een grote vijfasser. Werkbereik bedraagt 1000 mm x 1050 mm x 600 mm (X x Y x Z). Het is een machine met directe aandrijvingen en optische encoders op alle assen en een viervoudige geleiding voor de Z-as.

Ook dit bewerkingscentrum van Röders kenmerkt zich door het stijve, symmetrische en krachtgesloten portaal met weinig bewegende delen voor de Y- en Z-as. De X-as is in het werkstuk (tafel beweegt dus). Ook bij deze grote vijfassige machine van Röders ligt de zwenkas van de draaizwenktafel parallel aan

de X-as. Dit is gunstig voor de machinedynamiek. Lees meer over de machinebouw van Röders in het bijgevoegde artikel:

 

pdf bestand  Artikel Röders

 

Röder width =

De Röders RXU 1200 DSH zoals geëxposeerd tijdens de EMO Hannover 2011. De machine is leverbaar met een 30.000 toeren spil met 40 kW en een HSK F63 spilopname. In ons land brengt Dymato deze machine op de markt (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Quadroguide

De vijfasser RXU 1200 DSH is gebouwd volgens het zogeheten Quadroguide-concept. Dat wil zeggen dat de Z-as een viervoudige geleiding heeft. Met name bij het voorfrezen biedt dit de vereiste stabiliteit.

 

Een width=

Op de draaizwenktafel van de Röders RXU 1200 DSH kan een werkstukmassa van 2000 kg. De lengte-richting is de bewegende X-as. Als de A-as in de 90-graden positie staat is de Y-as uiteraard geen 1050 mm, maar 375 mm. De draaizwenktafel kan zwenken over plus of min 115 graden. Het tegenlager kan 20 ton opnemen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven