Grote vijfasser Alzmetall op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote vijfasser Alzmetall op EMO

Het vijfassige bewerkings-centrum GS 1400/5 FDT dat machinebouwer Alzmetall tijdens de EMO presenteerde, maakte veel indruk. Als eyecatcher had Alzmetall namelijk het gegoten machineframe naast een compleet opgebouwd demonstratiemodel neergezet. In één oogopslag werd duidelijk waar Alzmetall de goede machinestijfheid aan dankt.

Kenmerkend voor de bewerkingscentra van Alzmetall is de gesloten, symmetrische bouwwijze. Lees meer in het bijgevoegde artikel over Alzmetall dat eerder in Metaal Magazine is verschenen. In totaal heeft de GS 1400 een machinemassa van 22.000 kg. In ons land wordt Alzmetall vertegenwoordigd door Dormac.

 

pdf bestand  Artikel Alzmetall

 

Gietstuk width=

Het gegoten machineframe dat Alzmetall tijdens de EMO Hannover 2011 exposeerde. Opvallend is het binnenliggende portaal. De brug van de machine ligt dus tussen de beide wangen in. Op dit frame is één wang opgebouwd. In het midden de hoofdspil (foto’s: Reinold Tomberg).

 

Vijfasser width =

In een vijfassige uitvoering zoals op de foto kan de tafel een werkstukmassa van 1000 kg opnemen

 

Gereedschapmagazijn width =

Het gereedschapmagazijn van de GS 1400, in één ketting gaan 32 gereedschappen, twee kettingen hebben 64 posities. Met een extra gereedschapmagazijn is een uitbreiding tot 120 gereedschappen of meer mogelijk.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven