Grote stijging vraag 'elementaire arbeidskrachten' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote stijging vraag 'elementaire arbeidskrachten'

Monsterboard onderzoekt maandelijks het aanbod aan vacatures op zijn website. Daaruit wordt een index samengesteld, die een beeld geeft van de vraag naar nieuwe medewerkers. In de maand februari is de vraag naar met name elementaire medewerkers flink gestegen, net als die voor dienstverleners, verkopers en kantoormedewerkers. De totale index steeg met 10 punten van 116 naar 126. Voor technische mensen was de werkgelegenheid blijkbaar nog groter: daar steeg de index van 112 naar 123. Tot dat getal kwamen ook de commerciële mensen, echter die scoorden een maand geleden nog 106 op de schaal.

Voor de industrie was interessant dat ook machine-operators en fabrieksarbeiders in trek zijn. De index groeide van 110 naar 121. Ook in andere sectoren was een groei te zien.

De stijging van het aantal vacatures was het sterkste in de randstad (115 naar 126). Het zuiden en midden/oosten volgden met respectievelijk een groei van 115 naar 124 en van 118 naar 127.

Met deze cijfers is Nederland een van de sterkere stijgers binnen Europa. Het Verenigd Koninkrijk telde de grootste groei, daar steeg de index vorige maand van 101 naar 128.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven