Grote ontslagronde op til bij Tata Steel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote ontslagronde op til bij Tata Steel

Tata Steel IJmuiden (archieffoto).

Tata Steel gaat in Europa 830 miljoen euro bezuinigen. Een groot deel daarvan moet door Tata Steel Nederland worden opgebracht. Dat staat in een uitgelekte mededeling van het Indiase staalconcern aan het personeel. Minimaal 170 miljoen euro van dit bedrag moet worden behaald door te bezuinigen op personeelskosten in Europa. Dat komt volgens vakbonden neer op zo’n 2500 banen.

Dat meldt NH Nieuws. Afgelopen zomer werd al een plan voor kostenbesparingen aangekondigd. Deze plannen lijken daar nu nog bovenop te komen.

Waar de ontslagen gaan vallen is nog niet benoemd. Volgende maand worden naar verwachting meer details over de exacte besparingen duidelijk. De productielocatie IJmuiden, heeft bijna 9000 werknemers in dienst.

Overcapaciteit

Tata Steel Europe kampt al geruime tijd met overcapaciteit op de Europese markt. Ook zouden Chinese producenten staal in Europa tegen bodemprijzen dumpen.

IJmuiden draait de laatste tijd minder goed, met name omdat de automotivesector fors minder afneemt. Dit omdat de autosector, vooral in Duitsland, enorme klappen krijgt. Ook handelsheffingen door de VS hebben een negatieve impact.

‘Europa inkrimpen’

Het staalconcern had eerder al laten weten de activiteiten te willen concentreren in moederland India en de Europese activiteiten verder in te krimpen. Zo werd eerder ook al het HIsarna-project in IJmuiden tijdelijk stilgelegd.

Behalve besparingen denkt het concern ook aan verbeteringen in de toeleveringsketen en in de productie. Verder wordt gekeken naar digitalisering en naar een beter gebruik van grondstoffen.

Lees ook:

Tata legt HIsarna tijdelijk stil (20 augustus 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven