Grote India-order voor igus • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote India-order voor igus

Tijdens een workshop in Aken leerden Indiase professoren direct van de software-ontwikkelaar hoe robotarmen van igus te bewegen zijn (foto: igus).

De Indiase overheid die op zoek was naar eenvoudige robotsystemen voor lesdoeleinden vond in robolink, het voordelige bouwpakket van igus, een mooie oplossing. Er zijn 80 robolink-armen voor 40 onderwijsinstellingen in India besteld. Tijdens een workshop in Aken, leerden professoren ondertussen om te gaan met de low-cost robots.

Vorig jaar juli hebben Duitsland en India een intentieverklaring getekend om de samenwerking tussen beide landen aan te halen. Dat gebeurde tijdens een bezoek van Indiase premier Narendra Modi aan Angela Merkel in Berlijn. Een nauwere samenwerking op het gebied van onderzoek en educatie is een belangrijk onderdeel van deze verklaring.

Kennisoverdracht

Robotica en automatiseringstechnologie is een nieuw interessegebied bij universiteiten en hogescholen in India. Vangapandu Venkatanagaraju werkt namens de Indiase overheid om de kennisoverdracht tussen Indiase en Duitse ingenieurs op te zetten.

Bij de Automatica-beurs werd de aandacht getrokken door robolink, het voordelige bouwpakket-systeem van motion plastics specialist igus.

Dit leidde tot het idee om universiteiten en hogescholen uit te rusten met ruim 80 robotarmen. 40 Indiase educatieve instituten ontvangen elk twee robots: de robolink DCi met vier assen, geïntegreerd besturingssysteem en elektrische magneten, evenals een robolink robotarm met vier assen en pneumatische zuignappen.

Delegatie in Aken

De hogescholen en universiteiten moeten nu leren hoe eenvoudige automatiseringstaken in de industrie uitgevoerd kunnen worden met de robotarmen. Tijdens een delegatiereis naar Aken, georganiseerd door APS GmbH, maakten 24 Indiase professoren zichzelf vertrouwd met de robolink-systemen. APS heeft besloten de roboticakennis en het onderzoek over te dragen.

De professoren werden getraind door igus low-cost robotica experts tijdens een event in het Aachen Digital Capability Center. Dr. Christian Meyer, de ontwikkelaar van de robolink DCi software van Commonplace Robotics, instrueerde de professorenover het gebruik van de intuïtieve software.

Train the trainer

Na extra Train the Trainer-webinars, zullen de getrainde professoren hun studenten leren hoe robolink kan worden ingezet in industriële toepassingen. Andere projecten, zoals het gebruik van low-cost robotica op het gebied van textieltechnologie, worden al gepland in samenspraak met APS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven