Grote Hermle voor Ackerschott • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote Hermle voor Ackerschott

De C60MT bij Metaalbewerking Ackerschott in Heijen is het eerste draaifreescentrum van dit formaat van Hermle in ons land. Vooral het concept van draaikanteltafel met volledige rotatiemogelijkheden sprak tot de verbeelding van directeur Jan Ackerschott. “Doordat het werkstuk in elke stand gepositioneerd kan worden kun je voor elke bewerking de optimale oplossing kiezen.”

Draaien en frezen staan bij Ackerschott centraal wat de metaalbewerking betreft. Tot voor kort werden de producten eerst gedraaid en daarna gefreesd op afzonderlijke machines. “Met name bij grote producten is de handling en opspanning toch telkens een grote belasting in tijd en energie”, aldus Ackerschott. “Vandaar dat we zijn gaan zoeken naar een machine waarop we beide bewerkingen in één opspanning konden realiseren.” Die machine vond hij in het nieuwe C60MT draaifreescentrum van Hermle.

 

350 width =

Het nieuwe Hermle C60MT draaifreescentrum bij Ackerschott. Omdat de tafel in elke positie kan worden gedraaid wordt een optimale toegankelijkheid van het product bereikt, zodat met kortere gereedschappen kan worden gewerkt (foto: Jan Oonk). Zie ook de video hieronder die een grote C60 van Hermle in actie toont:


 
In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over deze grote Hermle bij Ackerschott.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven