Grote Doosan op Metavak 2010 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote Doosan op Metavak 2010

Op de komende editie van de Metavak in Gorinchem, die gehouden wordt van 9 tot en met 11 november, laat Dormac CNC Solutions twee grote draaibanken zien; een nieuwe Doosan Puma 700 LM en een retrofit Est Ticino draaibank.

De Doosan Puma 700 LM is een machine die opvalt op de stand van Dormac CNC-Solutions uit De Goorn. De Puma 700 LM is een grote CNC-draaimachine met een eigen gewicht van 23000 kg. Er passen werkstukken in met een maximale lengte van 3200 mm tussen de centers en met een draaidiameter van 900 mm. De Puma 700 LM heeft aangedreven gereedschappen met een vermogen van 11kW. De Puma 600/700/800 serie CNC draaimachine is de zwaarste in zijn klasse, ontworpen voor zware en onderbroken verspaning met een hoge nauwkeurigheid en goede draaibeelden.

 

Grote doosan puma 700 lm op metavak

Dankzij het zware en stabiele frame, eventueel gecombineerd met aangedreven gereedschappen, zijn met de Doosan Puma 700 LM zware en complexe producten te maken (foto: Dormac CNC-solutions)

 

Verder laat Dormac CNC Solutions ook een complete retrofit Est Ticino 520 draaibank zien. Dit type machine (een gecombineerde kopdraaibank/assendraaibank) is speciaal vanwege een te verschuiven bovenbed. Normaal heeft de machine een draailengte van 3000 mm, maar dit is in uitgeschoven toestand 4500 mm.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven