Grote carrouseldraaibank bij Boessenkool • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote carrouseldraaibank bij Boessenkool

Om de verspaningscapaciteit te verhogen heeft Boessenkool geïnvesteerd in een imposante nieuwe carrouseldraaibank van Hankook, in Nederland vertegenwoordigd door Bendertechniek in Veenendaal. Om de machine tot zijn recht te laten komen is zelfs een compleet nieuwe hal gebouwd met een hijscapaciteit van 120 ton.

De VTC 4050E is geschikt voor werkstukdiameters tot 5000 mm, hoogtes tot 4000 mm en werkstukgewichten tot 60 ton. De machine heeft een maximaal vermogen van 135 kW, terwijl de carrousel een toerental van 70 min toeren per minuut kan bereiken. Dankzij de aangedreven gereedschappen (3000 toeren per minuut) kunnen ook aanvullende boor- en freesbewerkingen worden uitgevoerd. Met de aanschaf van de machine is niet alleen de capaciteit flink opgeschroefd maar is door Boessenkool ook de stap gezet naar nog grotere formaten.

 

Boessenkool Hankook

De nieuwe VTC 4050E carrouseldraaibank van Hankook tijdens het afnametraject bij Boessenkool. In ons komend nummer meer informatie over deze grote machine en Boessenkool. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven