Grote brand verwoest ROVC Ede • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote brand verwoest ROVC Ede

Het pand van de technische school ROVC in Ede is door een uitslaande brand grotendeels verwoest. De schade is enorm. De brandweer kreeg op dinsdagavond 22 mei even voor 23 uur een melding van een binnenbrand in de school. Al snel sloegen de vlammen uit het dak. Omdat het te gevaarlijk was om het pand te betreden, is het vuur van buitenaf bestreden.

Rond 4 uur ’s nachts werd het sein brand meester gegeven, meldt Ede Stad. Het nablussen neemt nog enkele uren in beslag.

Veel rook

Bij de brand kwam veel rook vrij, die tot in de wijde omtrek te zien was en ook voor overlast zorgde, aldus De Gelderlander. Volgens de brandweer bevatte de rook geen gevaarlijke concentraties aan giftige stoffen.

Over de oorzaak van de brand in het deels houten gebouw is nog niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

ROVC: ‘Erg geschrokken’

De directie is erg geschrokken van de brand en is blij dat er geen mensen aanwezig waren in het pand. “Onze prioriteiten liggen nu bij het op orde krijgen van de IT-systemen en processen, het vinden van alternatieve locaties voor onze cursisten en medewerkers en het continueren van de opleidingen en trainingen ”, zegt John Huizing, directeur van ROVC. “Wij doen er alles aan om de overlast voor onze cursisten, docenten en opdrachtgevers te beperken.”

ROVC, in februari overgenomen door NCOI, geeft trainingen en opleidingen aan technisch personeel. De trainer/opleider heeft behalve in Ede, sinds begin dit jaar ook een vestiging in Rotterdam. Jaarlijks worden er ruim 13.000 mensen opgeleid in een technische praktijkgerichte opleiding.

Geen lessen

In verband met de brand worden er bij de ROVC aan de Galvanistraat in Ede in ieder geval de rest van de week geen lessen meer gegeven. Examens zijn verplaatst. ROVC raadt aan de website in de gaten te houden voor nadere informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven