Grote brand bij DCS • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grote brand bij DCS

Bij Drecht Coating Services in Moerdijk is dinsdagavond in een loods een zeer grote brand uitgebroken.  De vlammen sloegen uit het dak en er zouden meerdere ontploffingen gehoord zijn. Ook was er zeer sterke rookontwikkeling. Er zijn geen gewonden gevallen.

Dat melden diverse media. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. (archieffoto DCS.)

Gasflessen

Een woordvoerder zegt dat in de loods dakleer en dieselolie in brand staat en dat de ontploffingen mogelijk afkomstig zijn van exploderende gasflessen die zich in de loods bevinden. De brandweer gaat vanwege het ontploffingsgevaar niet naar binnen, maar probeert de brand van buiten af te blussen. De oorzaak is nog niet bekend

Coatings

Drecht Coating Services ontwikkelt ondermeer roest- en brandwerende coatings voor op stalen constructies. Afnemers zijn de offshore-industrie, weg- en waterbouw en petrochemie.  DCS heeft onder andere de verfcoating voor de Rotterdamse Erasmusbrug in Rotterdam geproduceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven