Grootste machinebeurs groeit opnieuw : Techni Show bruist • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Grootste machinebeurs groeit opnieuw : Techni Show bruist

De combinatie Techni-Show en ESEF is twee jaar geleden een doorslaand succes geweest. De make or buy beslissing kon onder één dak worden genomen De Techni-Show 2006, van 14 tot en met 18 maart 2006 in de Jaarbeurs in Utrecht, is gegroeid ten opzichte van de vorige editie: 27.000 vierkante meter beursvloer, 2.500 meter meer dan twee jaar geleden, staat klaar om de nieuwste trends op het gebied van machines en gereedschappen te tonen.  “Eigenlijk groeien we zelfs met 3.000 meter, want de aanbieders van machines voor de kunststofindustrie staan deze keer op de ESEF”, legt beursmanager Arwen Obermeyer uit.

Een groot deel van hen bezoekt de beurs met concrete investeringsplannen op zak. Onderzoeken tonen aan dat de investeringsbereidheid in de Nederlandse industrie groot is. Uit onderzoek door de Koninklijke Metaalunie blijkt dat in deze sector een op de drie ondernemers in 2006 zelfs méér wil investeren dan in het voorbije jaar.

VNU Exhibitions onderzoekt zelf ook het investeringsgedrag van bezoekers aan de industriebeurzen. Een half jaar na de vorige Techni-Show had een kwart van de bezoekende bedrijven orders geplaatst bij bedrijven die op de beurs als exposant aanwezig waren. Een kwart van deze kopende bedrijven zegt dat men de bedrijven op de beurs heeft leren kennen. De berekeningen van VNU Exhibitions tonen aan dat er in het eerste half jaar na de vorige Techni-Show en ESEF ruim  € 300 miljoen is besteed door de beursbezoekers. “Oftewel € 57.000 per bezoeker”, benadrukt Obermeyer.

Bezoekers en exposanten matchen

Nieuw is dit jaar dat bezoekers ook zichzelf via een leverancier kunnen uitnodigen. Arwen Obermeyer: “Via de website van de beurs kunnen bezoekers straks zelf aangeven als ze door een bepaalde leverancier uitgenodigd willen worden. We matchen zo actief bezoekers met exposanten.” Zo kun je voor de beurs al contact leggen met een leverancier waar je graag meer over wilt weten. Voorregistratie biedt bovendien de zekerheid dat je direct de beursvloer op kunt gaan. Dat bespaart tijd bij de entree.

Bezoekers worden daar overigens dit keer nog beter opgevangen worden. Hostessen wijzen de weg. En overal zijn informatiepunten. Op de beursvloer zelf worden de verschillende deelsegmenten van de Techni-Show nadrukkelijk zichtbaar gemaakt. “Wie tussen 10.00 en 11.00 uur ’s ochtends komt, wordt op de Techni-Show ontvangen met een gratis kop koffie. En bij het verlaten van de beurs krijgt elke bezoeker een bon voor een gratis frisdrank op de ESEF”, zegt de beursmanager. Als proef is de catalogus dit jaar alleen digitaal beschikbaar via de website. “Maar wel twee jaar lang. Met handige zoekfuncties zodat je veel sneller je informatie kunt vinden”, zegt de beursmanager.

Veel te zien

Uiteraard ligt de nadruk op exposanten met verspanende en niet verspanende machines, werkplaatstechniek, verbindingstechniek, industriële automatisering, perslucht en vacuümtechniek, robotica, software enzovoort. Daarnaast vinden er op de 27.000 vierkante meter beursvloer extra activiteiten plaats. Opnieuw is er de Vakkanjers beroepenwedstrijd met de finales van CAD tekenen, CNC rond- en vlak, lassen, machinebank bewerken fijnmechanisch, onderhoudsmontage en plaatconstructiewerken. Op vrijdag worden de kampioenen bekendgemaakt, die uiteindelijk kans maken op een plek in de finale van de WorldSkills in Japan. Arwen Obermeyer: “De deelnemers bouwen gezamenlijk een stadswagentje op. Op de laatste beursdag moet deze rijden.”

Verder organiseren brancheorganisaties workshops waar bezoekers gratis aan kunnen deelnemen. Verspreid over de hele Techni-Show zijn er doe-pleinen waar bezoekers zelf met de nieuwste technieken kunnen werken. Onder deskundige begeleiding natuurlijk. Dit keer zijn er eveneens veel mogelijkheden om te netwerken, ook door exposanten onderling. Aan het eind van elke beursdag is er voor de exposanten een social event.

Nationale Plaatwerk Manifestatie

Tijdens de Techni-Show vindt de Nationale Plaatwerkmanifestatie plaats. Deze wordt gezamenlijk met de brancheorganisaties Federatie Dunne Plaat, Dutch Suppliers of Sheet Metal Products, de Groep Plaatwerk Industrie en de VIMAG georganiseerd. In drie korte sessies worden belangrijke thema’s en trends door experts uit de industrie en wetenschap behandeld. Thema van de manifestatie is design en engineering. In de lezingen wordt ingegaan op kosten, maakbaarheid en duurzaamheid van plaatwerkproducten. Rond 11.00 uur zijn de sessies afgelopen en kunnen bezoekers de beurs op.

Techni-Show ESEF Express

Bezoekers uit België kunnen zich dit jaar in een comfortabele touringcar gratis naar de beurs laten vervoeren. Exposanten kunnen voor hun Belgische klanten kaarten kopen voor de Techni-Show ESEF Express. Vier lijnen vertrekken elke ochtend vanuit Gent, Brussel, Luik en Roeselare en rijden via een bepaalde route naar Utrecht.
Onderweg krijgen de bezoekers gratis koffie en kunnen ze hun beursbezoek voorbereiden. Ze worden voor de ingang van de beurs afgezet en ’s avonds kunnen ze met dezelfde luxe bus weer terug naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven