Ga naar hoofdinhoud

Gratis editie DeskProto CAM-software

Simulatie DeskProto van een onderdeel op basis van gegevens uit de geometrie (de fles), vector (logo DeskProto) en bitmap (het meisje). Voor het combineren van meerdere soorten CAD-gegevens in één onderdeel is overigens een uitgebreidere versie nodig (foto DeskProto).

Delft Spline Systems heeft een nieuwe gratis editie van DeskProto CAM- software uitgebracht. Deze gratis versie biedt standaard CAM-functionaliteit voor het bewerken van 2D-vectorgegevens, 3D-meetkundegegevens en reliëfs op basis van Bitmap-afbeeldingen. Deze gratis versie kan vrij worden gedownload en gebruikt. “Drie uitgebreidere versies zijn beschikbaar tegen lage prijzen”, meldt het Nederlandse bedrijf.

“Nu de prijzen van eenvoudige CNC-freesmachines gestaag dalen, zijn gebruikers op zoek naar goedkope CAM-software” , vertelt Lex Lennings, woordvoerder van DeskProto. Het bedrijf is dan ook blij nu een gratis versie te kunnen bieden, zodat gebruikers direct, zonder extra kosten, met DeskProto aan de slag kunnen.

Wat DeskProto volgens eigen zeggen onderscheidt van concurrenten, is dat alle soorten CAD-gegevens worden ondersteund: 2D taken (zoals naambordjes en frontpanelen), 3D taken (zoals sculpturen en schaalmodellen) en reliëfs op basis van digitale afbeeldingen. Zelfs de gratis editie ondersteunt alle drie de soorten CAM’s.

‘Leren ontdekken’

Deze DeskProto editie is bovendien gebruikersvriendelijk, dus is niet veel CAM-ervaring nodig. “Het is dan ook een perfect hulpmiddel om CNC te leren ontdekken”, meldt Delft Spline Systems.

Later kan worden besloten om de gratis editie te blijven gebruiken en te upgraden naar een betaalde editie of om een ander CAM-programma te zoeken.

“Machinebouwers zijn vrij om elke nieuwe machine te leveren met de gratis DeskProto, zodat elke klant direct aan de slag kan.”

‘Alternatief voor 3D-printen’

DeskProto is het 3D CAM-programma dat vooral vanwege de eenvoud heeft gezorgd dat CNC-frezen weer een concurrerend alternatief is voor 3D-printen, meldt Delft Spline Systems.

De software kan 2D-tekeningbestanden (DXF, EPS, AI), 3D-geometriebestanden (STL, DXF) en digitale afbeeldingen (BMP, JPG, PNG, …) importeren. Ook kan het NC-toolpaden berekenen en vervolgens NC-programmabestanden exporteren die geschikt zijn voor 3-assige of 4-assige CNC-freesmachines.

‘Specifiek voor ontwerpers’

Het gebruiksgemak staat centraal. DeskProto is dan ook specifiek bedoeld voor ontwerpers, en niet (zoals bij de meeste andere CAM-software) voor CAM-specialisten.

Ondanks de prijs bevat DeskProto diverse hoogwaardige functies, zoals automatische vermindering van de aanvoersnelheid bij een hoge spaanbelasting, anti-botsbeveiliging van de spil, volledige rotatie-asondersteuning en de tweezijdige freeswizard. Overigens zijn niet alle opties beschikbaar in alle edities.

Huidige gebruikers variëren volgens Delft Sline Systems van hobbyisten en eenmanszaken tot multinationale A-merkbedrijven zoals Unilever, Lancôme, Sony-Ericsson en NASA. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven