Gpi Tanks opent Duitse vestiging • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gpi Tanks opent Duitse vestiging

Foto: Gpi Tanks.

Gpi Tanks heeft een vestiging in het Duitse Kassel geopend. Daarvoor is dochterbedrijf Gpi Tanks GmbH opgericht. Met de nieuwe locatie versterkt het van oorsprong Nederlandse tankbouwbedrijf zijn aanwezigheid op de Duitse markt.

“We willen de Duitse markt proactief bedienen. Met een vestiging in het land zelf en een Duits team, met experts met jarenlange ervaring in de branche, zitten we nu veel dichter bij de klanten”, vertelt CEO Fred Broere. Met de stap naar het buurland stelt Gpi Tanks consequent te blijven groeien.

Ook in Polen

Het bedrijf met de hoofdvestiging en twee fabrieken in Nederland heeft ook een vestiging en twee fabrieken in Polen. De roestvrijstalen tanks worden ontworpen en geproduceerd in de Nederlandse en Poolse fabrieken van het bedrijf.

“Met de nieuwe fabriekshal in Skarbimierz hebben we onze capaciteit het afgelopen jaar flink kunnen uitbreiden. Dankzij de moderne uitrusting kunnen we efficiënt werken, korte doorlooptijden realiseren en hoge kwaliteit leveren”, aldus COO Arno Rodenburg.

‘75 jaar ervaring’

Vanuit de vestiging in Kassel bedienen drie Duitse experts nu de Duitse markt. Deze specialisten hebben samen meer dan 75 jaar ervaring in de bouw van tanks en vaten van rvs.

Robert Nagel is sinds september 2019 projectmanager bij Gpi Tanks. Daarvoor was hij 20 jaar werkzaam als onafhankelijk constructie-ingenieur.

Markus Lunkenbein werkt sinds voorjaar 2021 als areamanager bij Gpi Tanks. Hij is verantwoordelijk voor de sales in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland – samen met andere collega’s van Gpi Group.

“Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van roerwerktechniek en tankbouw voorziet hij de klanten van een optimale oplossing voor hun rvs tank”, stelt het bedrijf.

Walter Klomberg werkt al sinds 2015 voor Gpi Tanks – en kan terugkijken op 30 jaar ervaring in de bouw van rvs tanks. Bij Gpi Tanks GmbH is hij verantwoordelijk voor de sales op de Duitse markt.

“Met zijn achtergrond in de machinebouw kan hij als geen ander inspelen op de behoeften van klanten in de meest uiteenlopende sectoren en voor de meest veelzijdige toepassingen”, aldus Gpi Tanks.

Rvs tanks

Gpi Tanks ontwerpt, produceert en levert rvs tanks voor de meest uiteenlopende branches. Het spectrum loopt uiteen van silo’s, opslagtanks en drukvaten tot procesapparatuur.

Ook levert Gpi Tanks roerwerken, kleppen en afsluiters alsmede leidingen. Alle projecten zijn maatwerk – van het eerste ontwerp tot aan de kwaliteitscontrole en keuring.

Gpi Group

De Gpi Group bedient wereldwijd klanten in de voedings-, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie en heeft in totaal ongeveer 200 werknemers.

De internationaal opererende tankfabrikant heeft in de afgelopen 27 jaar naam weten te maken. Het bedrijf wordt gekenmerkt door innovaties in technologie, processen en samenwerking.

De Gpi Group bestaat onder andere uit drie bedrijven gespecialiseerd in de bouw van tanks en procesvaten. Gpi Tanks Nederland, Gpi Tanks Polen en Gpi Tanks XL.

Daarnaast behoren Gpi De Gouwe, specialist in procesapparatuur, en BMN (Beitserij Midden Nederland), expert in beitsen, slijpen en polijsten, tot de groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven