Gouden medaille voor zestien Vakkanjers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gouden medaille voor zestien Vakkanjers

Zestien Vakkanjes winnen de Gouden medaille. Dertien kanjers gaan door naar EuroSkills 2016 in Gothenburg

Zestien technische talenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek mogen zich de nieuwe Nederlands kampioen in hun vakgebied noemen. De Vakkanjers (jonge technici op mbo-niveau) kregen hun medailles vrijdag uitgereikt in het Klokgebouw in Eindhoven. Dertien Vakkanjers sleepten met hun titel ook nog een ticket naar EuroSkills 2016 in de wacht.

De VakkanjerWedstrijden zijn wedstrijden voor technische talenten van het mbo. Dit jaar verschenen ruim 250 deelnemers aan de aftrap, verspreid over zestien disciplines. Na de voorrondes, in november en december 2015, bleven de beste 86 Vakkanjers over. De finales waren tijdens de vakbeurs VSK, de TechniShow (beide Jaarbeurs Utrecht) en bij ROC van Twente. Afgelopen week was de vierde en laatste finale in het Klokgebouw in Eindhoven.

Tijdens de prijsuitreiking – gepresenteerd door Klaas van Kruistum (Wie is de Mol) – werden ook de tickets voor EuroSkills 2016 uitgereikt. De Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen zijn in december in Gothenburg. Dertien Vakkanjers zullen de Nederlandse eer verdedigen in Zweden. Kijk voor meer info op www.euroskills2016.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven